sâmbătă, octombrie 8, 2022
AcasăAgenda ZileiProtestatarii #rezist, căutați la bani de Parchetul General

Protestatarii #rezist, căutați la bani de Parchetul General

Parchetul General ar trebui să facă o anchetă cu privire la sursele pe care le au protestatarii #rezist, este de părere preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

„Au apărut foarte multe informaţii în spaţiul public. Şi eu cred – dar nu acum – că peste vreo 20 de ani, Parchetul General ar putea să se autosesizeze, dar probabil că au alte chestiuni mai importante, respectiv să intimideze Jandarmeria, prin anchete pe care noi le considerăm neavenite”, a declarat Dragnea la Parlament. 

Dragnea a răspuns afirmaţiilor senatorului PSD Adrian Ţuţuianu, potrivit căruia „este foarte important” ca Parchetul General să efectueze o anchetă referitoare la sursele de finanţare ale mişcării #rezist. 

„Cred că este foarte important ca Parchetul General să efectueze o anchetă privind sursele de finanţare a mişcării #rezist, pentru că au apărut pe piaţă foarte multe informaţii de acest tip, după cum eu cred că este foarte important ca Parchetul General şi DIICOT să analizeze în ce măsură anumiţi membri ai acestei mişcări se fac vinovaţi de consum de droguri, eventual trafic de droguri. Sunt teme care trebuie să ne preocupe şi care ţin de agenda publică imediată”, a spus Ţuţuianu la Parlament.

Protestatarii #rezist „sunt violenți”

Țuțuianu s-a referit şi la preşedintele CCR, Valer Dorneanu, care, potrivit unor informaţii apărute în presă, ar fi fost hărţuit în urmă cu o zi de protestatari #rezist. 

„CCR este garantul stabilităţii statului român şi respectării Constituţiei. Asemenea atacuri la adresa unui demnitar, între primii în statul român, sunt inacceptabile. În acest context, cred că procurorul general al României avea obligaţia să reacţioneze la fel de prompt ca în alte situaţii care i s-au părut mai convenabile şi cred că trebuia să deschidă o anchetă penală şi să ia măsurile legale care se impun”, a precizat Ţuţuianu. 

În viziunea PSD, protestatarii care au luptat împotriva Ordonanței de Urgență 13, în iarna anului trecut, sunt protestatari #rezist care au fost plătiți de George Soros pentru a se opune guvernelor PSD. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate