sâmbătă, octombrie 8, 2022
AcasăAgenda ZileiDupă ce au murit porcii, Orban vrea să informeze populația privind PPA

După ce au murit porcii, Orban vrea să informeze populația privind PPA

Liberalii vor derula o campanie de informare în toată ţara privind pesta porcină africană (PPA), a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Problema este că această campanie de informare asupra peste porcine africane vine mult prea târziu pentru România, având în vedere că noi avem deja sute de focare de infecție în mai bine de un sfert dintre județele țării.

Orban își face campanie electorală

Acestea fiind spuse, liderul liberalilor poate fi suspectat că încearcă să își facă o campanie de imagine pe spinarea unei nenorociri care s-a abătut asupra populației româniei și care a omorât deja peste 300.000 de porci.

 „Am constatat că Guvernul României nu a derulat absolut nicio campanie de informare care să se adreseze fiecărui cetăţean, celor care deţin porci în gospodărie, firmelor, pentru a încerca să informeze corect cetăţenii privitor la ce înseamnă această pestă porcină africană, ce mod de transmitere a virusului există, cum pot să se apere împotriva transmiterii acestui virus”, a spus Orban la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL. 

În campania de informare vor fi implicaţi reprezentaţii PNL, consilierii locali, primarii, viceprimarii partidului. 

”Vrem să ajungem la fiecare cetăţean, încât să avem garanţia faptului că fiecare cetăţean român învaţă cum să se apere, pe cât posibil, de infestarea cu acest virus ucigaş”, a mai spus liderul PNL. 

Vrea și demiterea lui Dragnea

Tot în cadrul acestor declarații, Orban a mai afirmat că vrea, împreună cu liberalii să inițieze procedura de demisie a lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților.

„Motivele care vor sta la baza demersului nostru sunt motive care ţin de gravele prejudicii de imagine aduse Parlamentului României prin menţinerea în fruntea Camerei Deputaţilor a unui cetăţean precum Dragnea, de două ori condamnat penal, care are o percepţie îngrozitoare şi care nu face altceva decât să deterioreze imaginea unei instituţii fundamentale a statului român, cum este instituţia Parlamentului”, a spus Orban.

La baza solicitării vor sta temeiuri de încălcare a Constituţiei, a Regulamentului Camerei Deputaţilor, cum ar fi refuzul de convocare a unei sesiuni extraordinare atunci când condiţiile procedurale au fost îndeplinite, cum ar fi angajarea de poziţii publice la nivel internaţional în numele Camerei Deputaţilor fără existenţa unei hotărâri a Parlamentului şi, practic, substituirea lui Liviu Dragnea Camerei Deputaţilor.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate