sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăPSD a depus, marți, moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu

PSD a depus, marți, moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu

PSD a depus, marți, la Parlament, propria moțiune de cenzură împotriva guvernului condus de Florin Cîțu, a anunţat, marţi, prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, citat de News.ro.

Grindeanu a explicat că moţiunea face referire la incompetenţa Guvernului şi la scumpirile din această toamnă. ”Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu”, este titlul moţiunii depuse de social-democraţi.

Potrivit logicii de partid a președintelui PSD, Marcel Ciolacu, dacă moțiunea USR, care e ”neconstituțională”, va fi votată, atunci Cîțu va reveni ca prim-ministru.

”Dacă moțiunea USR PLUS – AUR își continuă parcursul, atunci chiar dacă trece, premierul poate să sesizeze din nou CCR că a trecut o moțiune neconstituțională și va reveni Cîțu prim-ministru. Cei de la CCR nu pot legifera și nu pot impune Parlamentului să modifice ceva. Cei care au depus moțiunea ar trebui să o retragă, să redepună moțiunea ținând cont de ce a decis Curtea. Dacă se forțează să se meargă în continuare cu această moțiune, atunci câștigător e premierul Cîțu” – a declarat Ciolacu.

În moțiunea depusă, PSD susține că toate resursele statului au fost acaparate de firmele celor de la putere.

”În vreme ce traiul românilor devenea tot mai împovărat de lipsuri, guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR avea o singură prioritate: lupta pentru putere! În disperarea de a acapara toate resursele statului pentru firmele lor de partid, au abandonat total România şi pe români. În aceste condiţii, singura soluţie pentru ca România să iasă dintr-o continuă criză politică, economică şi socială este ca Guvernul Cîţu să plece urgent de la conducerea ţării”, arată social-democraţii în textul moţiunii.

PSD mai susţine că ”dreapta a instalat un penal la Palatul Victoria”.

”Guvernul României nu poate fi condus de un penal, care a fost condamnat pentru infracţiunea comisă şi care a executat şi închisoare pentru fapta sa.

Culmea cinismului este că fostul deţinut Cîţu reprezintă azi, în mod aberant, tocmai Coaliţia celor care au promis pentru a accede la putere – uitând apoi să şi voteze! – Legea “fără penali în funcţii publice”, se mai arată în textul moţiunii.

”Fiecare zi cu Guvernul Cîţu în funcţie este o încă o zi în care viaţa românilor va fi şi mai afectată de sărăcie, dezvoltarea comunităţilor locale blocată, iar viitorul ţării este marcat de o îndatorare toxică, care va sacrifica însă generaţii întregi! De aceea, astăzi, întreg Guvernul Cîţu trebuie să plece”, mai arată PSD.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate