joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiPSD a rămas fără gura de oxigen, dar s-a ales cu un...

PSD a rămas fără gura de oxigen, dar s-a ales cu un candidat oxigenat

PSD a rămas fără gura de oxigen, așa cum se considera Gabriela Firea pentru partid la alegerile prezidențiale, dar s-a ales cu un candidat oxigenat, adică Viorica Dăncilă, căci ea este singurul candidat acceptat de PSD la următoarele electorale. 

Înainte de şedinţa BPN al PSD, Gabriela Firea a afirmat că nu se pune problema să renunţe la acest demers, menţionând că sunt colegi care consideră că ea ar reprezenta o gură de oxigen pentru partid. 

Premierul Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, spunea că un sprijin din partea ALDE şi a PRO România este important pentru social-democraţi, dar a subliniat că partidul pe care-l conduce este hotărât să meargă în alegerile prezidenţiale şi să le câştige. 

„Bineînţeles că un sprijin din partea ALDE şi PRO România este un sprijin important, pentru că fiecare aduce un aport, dar PSD este hotărât să meargă în aceste alegeri nu numai să intre în turul 2, ci să le câştige”, a afirmat Dăncilă.

Cu o seară înainte, Firea părea foarte sigură pe ea că reușește să câștige alegerile prezidențiale, mai ales dacă va ajunge față în față cu actualul președinte, Klaus Iohannis. Cu toate acestea, pusă în fața faptului împlinit, Fire a spus că nu vrea să fie un dizident al partidului și își retrage candidatura pentru a fi reprezentantul social-democraților la alegerile prezidențiale. 

În momentul de față, PSD mai are o mare problemă, faptul că în sondajele de încredere se află pe locul trei, în spatele USR-PLUS și PNL. Dacă liberalii au din partea românilor o încredere de 31%, cei din USR-PLUS se bucură de 28 de procente, iar PSD, de abia reușesc să scoată un 27%. 

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate