sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiPSD a sabotat România în domeniul energetic pentru propriile interese

PSD a sabotat România în domeniul energetic pentru propriile interese

PSD a sabotat România, astfel că țara noastră a pierdut şansa de a juca un rol important în cadrul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Regenerabilă (IRENA) din cauza lipsei de interes a Guvernului Dăncilă.

În perioada 13-15 noiembrie 2018 a avut loc, la Abu Dhabi, Consiliul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Regenerabilă (IRENA), una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale din domeniul energetic. Cu acest prilej s-a votat pentru selectarea viitorului Director General al acestei organizaţii.
Fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu s-a aflat pe lista scurtă, de 4 candidaţi, pentru a ocupa această funcţie foarte importantă, care este similară cu o poziţie la nivel de adjunct secretar general al ONU.Dar, în ciuda şansei extraordinare pe care a avut-o ţara noastră, Guvernul României nu a făcut niciun efort în acest sens, pentru ca fostul ministru al Energiei să câştige poziţia. Asta în condiţiile în care lista de patru candidaţi a fost stabilită după mai multe etape ale unui proces complex de selecţie la începutul căruia au participat 130 de candidaţi din 45 de ţări membre ale ONU.

PSD a sabotat România pentru propriile interese

„Dovada că cei din PSD acţionează doar pentru propriile interese stă în faptul că nu au făcut nimic concret pentru cazul de faţă, însă printr-o hotărâre de Guvern au alocat în luna septembrie suma de aproximativ un milion de dolari pentru susţinerea candidaturii României la Consiliul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, unde ”câştigător” a fost Sorin Grindeanu, fostul premier social democrat”, a declarat deputatul Virgil Popescu.
Este greu de înţeles de ce a fost alocată o sumă atât de mare, având în vedere că era greu ca România să piardă locul pe care îl avea în Consiliu, deoarece erau 7 ţări ce concurau pe 5 locuri.
„Premierul României Viorica Dăncilă trebuie să răspundă cât mai repede la întrebarea: ”Care sunt cauzele care au dus la eşecul pierderii de către România a poziţiei de Director General al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Regenerabilă (IRENA)?”.Din păcate, ţara noastră ratează oportunitatea de a fi un factor important de decizie în domenii importante, precum cel al Energiei, din cauza incompetenţei guvernelor şi miniştrilor fără număr ai Partidului Social Democrat”, a mai spus liberalul.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate