vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAgenda ZileiPSD cerșește ajutorul partidelor să rămână la putere

PSD cerșește ajutorul partidelor să rămână la putere

PSD cerșește ajutorul partidelor să rămână la putere, potrivit politicienilor care au refuzat până acum să ofere sprijin social democraților. 

Potrivit lui, Korodi Attila, liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, nici nu se pune problema ca Uniunea să discute cu premierul Viorica Dăncilă despre un eventual sprijin politic acordat Executivului, în condiţiile în care coaliţia de guvernare nu s-a destrămat. 

„Efectiv, declaraţia premierului nu o înţelegem. Poate numai din perspectiva conflictului intern din coaliţia de guvernare, pentru că nici nu se pune problema ca UDMR, cu majoritatea care la ora actuală încă este stabilă, este creată, este formată, să aibă vreo discuţie politică pentru a sprijini Guvernul. Nu, nu vom face acest pas, pentru că decizia noastră a fost fermă. La ora actuală coaliţia de guvernare, chiar dacă sunt conflicte interne, este stabilă şi din percepţia noastră nici nu se pune problema destrămării acestei coaliţii”, a afirmat Korodi Attila, la RFI. 

Dacă ALDE iese de la guvernare, trebuie să vedem PSD pe cine cooptează, dacă poate.

„Poate un Pro România, altă soluţie nu are. Dacă nu, atunci deja contextul politic se schimbă radical, asta înseamnă că PSD pierde majoritatea şi analiza pe care trebuie să o facă orice forţă politică este cum poate să creioneze o majoritate care este în afara PSD”, a mai spus reprezentantul UDMR. 

PSD cerșește ajutorul partidelor 

Pe de altă parte, preşedintele Pro România, Victor Ponta, afirmă că premierul Viorica Dăncilă i-a cerut sprijinul pentru rămânerea la guvernare.

„Ca şi în cazul UDMR, doamna Dăncilă mi-a cerut şi mie sprijinul pentru rămânerea la guvernare; mi-a spus că îi dă afară pe ALDE şi să îi iau eu parlamentarii – şi că îmi dă ce ministere doresc pentru Pro România. A insistat să mă vadă şi să mă convingă, deşi am fost foarte clar că nu cred şi nu mă interesează ofertele ei! A fost rapid de acord cu punctele 1-4 (deşi nu cred că a înţeles ce înseamnă) şi s-a supărat din cauza punctului 5 (renunţarea la candidatura ei la prezidenţiale). La două zile după această conversaţie a fugit la CEx, s-a îmbrăţişat cu Stănescu – baronul Caracalului, i-a minţit pe toţi şi a decis să nu primească Pro România la guvernare (uitând să precizeze că tocmai îi refuzasem toate ofertele)!”, scrie Ponta pe pagina sa de Facebook

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate