joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiPSD a decis în CExN care sunt propunerile pentru miniștri demiși

PSD a decis în CExN care sunt propunerile pentru miniștri demiși

În Comitetul Executiv Naţional (CExN), s-a votat ca Titus Corlăţean să fie propus vicepremier, Ministerul Justiţiei să fie preluat de către Ana Birchall, Ministerul Fondurilor Europene de către Roxana Mânzatu, iar Ministerul Românilor de Pretutindeni de către Natalia Intotero, a anunțat preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă. 

„Gabriela Firea a fost votată în Comitetul Executiv Naţional ca preşedinte interimar al organizaţiei Bucureşti, în urma încheierii mandatului lui Gabriel Mutu. În acelaşi timp, Gabriela Firea a fost votată pentru vicepreşedinte al PSD”, a mai anunțat Dăncilă. 

De asemenea, Paul Stănescu a fost votat în unanimitate ca preşedinte executiv al partidului, iar Rodica Nassar ca secretar general al PSD a fost validată tot cu unanimitate de voturi. 

Potrivit lui Dăncilă, în cadrul CEx au fost votate şi cele trei propuneri de miniştri unde există interimat, la Ministerul Justiţiei, Ana Birchall, la Ministerul Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu, la Ministerul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero. Pentru funcţia de vicepremier pentru parteneriate strategice a fost votat Titus Corlăţean care-l va înlocui pe Viorel Ştefan, numit la Curtea Europeană de Conturi. 

„A fost un CExN care a durat foarte mult, dar important este că, de la acest CExN, s-a plecat cu acelaşi mesaj, un mesaj de unitate, un mesaj de deschidere a partidului pentru toţi cei care vor să ni se alăture, un mesaj de dialog şi cu certitudinea că deciziile pe care le vom lua vor fi pliate pe ceea ce aşteaptă electoratul de la noi”, a mai declarat Viorica Dăncilă. 

Propunerea de comisar european se face până la jumătatea lunii iunie și se va stabili în Comitetul Executiv Naţional.

„Această propunere va trebuie să fie votată în CExN, eu nu vreau ca o decizie să o ia un om chiar dacă este preşedintele partidului, vreau ca aceste decizii să se ia în forurile statutare, să ni le asumăm toţi, fie că sunt decizii bune sau mai puţin bune. Cred că este un mod de abordare corect şi în cadrul unui partid aşa trebuie procedat”, a spus Dăncilă, în conferinţa de presă de la finalul şedinţei CExN a PSD. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate