sâmbătă, august 13, 2022
AcasăAgenda ZileiPSD încearcă să invalideze „Fără penali”. USR are plângerea penală pregătită

PSD încearcă să invalideze „Fără penali”. USR are plângerea penală pregătită

PSD încearcă să trimită la Curtea Constituţională un număr de semnături la iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice” mai mic decât pragul de 500.000 impus de lege, ca să o invalideze, a declarat preşedintele USR, Dan Barna, într-o postare pe Facebook. 

Acesta spune că USR poate să demonstreze fiecare semnătură depusă şi că plângerea penală este pregătită. 

„Alertă! Dragnea fură şi dosare cu semnături Fără Penali. Am analizat nota pentru CCR întocmită de Secretariatul General al Camerei Deputaţilor cu privire la semnăturile Fără Penali şi am constatat cu stupoare că apare o cifră suspectă de 591.097 de semnături înregistrate, în condiţiile în care USR a depus peste 800.000 de semnături în Parlament, restul până la un milion fiind încă blocate prin primării din ţară. În această notă lipsesc foarte multe dosare depuse, fără nicio explicaţie. Tot în notă apare o cifră de 93.775 semnături care nu sunt atestate de primării din motivele abuzive pe care le ştiţi deja (lipsa celui de-al doilea prenume sau adresă incompletă pentru că lipseşte etajul)”, a mai scris Dan Barna pe Facebook. 

Potrivit lui, USR are documente ştampilate ca să demonstreze fiecare semnătură depusă.

„Avem copii după dosare cu ştampila Camerei Deputaţilor. Este fals în acte oficiale ceea ce face Liviu Dragnea prin Secretariatul General, după ce a comis un abuz în serviciu şi a blocat peste 100 de zile iniţiativa în Camera Deputaţilor. Comanda politică a lui Dragnea a devenit mai importantă decât legea. Secretariatul Camerei Deputaţilor nu avea competenţa de a verifica semnăturile, ele au fost deja validate de primării”, a afirmat liderul USR. 

USR va clarifica situaţia înainte de depunerea semnăturilor la CCR, iar preşedintele comitetului de iniţiativă Mihai Badea, alături de Stelian Ion şi Cristina Prună vor merge la Secretariatul General să lămurească lucrurile.  

Deputatul Cătălin Rădulescu spunea zilele trecute că peste 500.000 de semnături din inițiativa „Fără penali în funcții publice” sunt false. 

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate