sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAgenda ZileiPSD-iștii se panichează și încep cu „fumigene”

PSD-iștii se panichează și încep cu „fumigene”

PSD-iștii se panichează că pierd guvernul care a devenit ilegitim și încep cu „fumigene” menite să sperie populația, doar, doar va apărea vreo presiune externă care să-i facă pe liberali să se răzgândească. 

Primul pe ziua de astăzi care a început că amenințările este chiar minisrul demisionar al Turismului, Bogdan Trif, care lovește chiar într-una dintre cele mai mari temeri ale bugetarilor: că le taie voucherele de vacanță. 

„A fost desfiinţat Ministerul Turismului. Actuala guvernare propune, noul guvern a găsit de cuviinţă să desfiinţeze Ministerul Turismului. În loc ca turismul să fie o prioritate naţională, aşa cum a fost în programul nostru de guvernare, ei au desfiinţat Ministerul Turismului. Nici măcar nu se găseşte, m-am uitat pe ministerele pe care le-au propus, nici măcar nu se găseşte nominalizat turismul, e aşa, undeva un capitol în aşa-zisul lor program de guvernare”, a declarat Bogdan Trif.

Acesta spune că se taie tichetele de vacanță lucru care îngrijorează și operatorii de turism.

„Nu ştiu dacă aţi avut curiozitatea să îl citiţi, dar e un program prin care se taie. Se taie voucherele de vacanţă. Să nu uităm că voucherele de vacanţă a fost principalul motor de dezvoltare a industriei turistice din România. Nu o spunem doar noi, au spus-o şi cei din mediul privat care au avut şi un studiu în sensul acesta. Domnul Orban şi domnul Cîţu au anunţat dinainte să depună moţiunea de cenzură că o să taie aceste vouchere de vacanţă. Mai mult decât atât, în programul lor de guvernare la secţiunea Turism nu se spune nimic despre facilităţile fiscale. Noi am preluat un sector turistic cu cele mai mari taxe şi impozite din Uniunea Europeană, acum sunt cele mai mici din Uniunea Europeană şi vorbim aici de TVA de 5%. Să nu uităm că pe vremea când doamna Raluca Turcan făcea parte din PDL, TVA era de 24%, acum e de 5%”, a mai declarat Trif.

PSD-știi continuă cu binecunoscutele „fumigene”

Pe de altă parte, Eugen Teodorovici, ministrul demisionar al Finanțelor spune că zilele trecute s-a confirmat închiderea anului 2018 pe un deficit de 2,98%, iar pe anul 2019 avem un deficit de 2,5%.

Pentru luna octombrie, Teodorovici estimează o scădere a deficitului, dar nu poate ştii ce se va întâmpla pe lunile noiembrie şi decembrie, întrucât Guvernul PSD nu mai are instrumentul legal nici pentru a face cea de-a doua rectificare dacă este necesară.

„Nu ştim când se va instala noul guvern. Mă întreb dacă nu cumva dânşii nu joacă un joc malefic şi dacă într-adevăr îşi doresc să vină la guvernare. Dacă au un astfel joc îl fac pe spatele fiecărui român în parte. Oamenii deja întreabă în stradă de pensii şi salarii, oamenii intră în această situaţie nejustificată. Ei spun că nu vor tăia dar nu spun foarte clar dacă vor şi aplica creşterile asumate de legile Guvernului Dăncilă”, a afirmat Eugen Teodorovici.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate