marți, august 16, 2022
AcasăAgenda ZileiPSD nu mai vrea să discute despre alegerile locale din cauza coronavirusului

PSD nu mai vrea să discute despre alegerile locale din cauza coronavirusului

PSD nu mai vrea să discute despre alegerile locale, convocate de premierul interimar, Ludovic Orban, din cauza coronavirusului, a anunțat Marcel Ciolacu. 

Mai mult, acesta spune că, oricum, pentru astfel de discuții nu există bază legală din moent ce trebuie aşteptat votul de învestitură pentru guvernul Cîţu.

„PSD constată încă o dată că agenda politică a PNL este în totală contradicţie cu priorităţile cetăţenilor. Evoluţiile efectelor provocate de coronavirus sunt din ce în ce mai îngrijorătoare, iar Guvernul demonstrează că este nepregătit, total depăşit de situaţie şi incapabil să facă faţă corespunzător provocărilor din ce în ce mai stringente. PSD consideră că în acest moment prioritatea PNL şi a premierului interimar ar trebui să fie aducerea tuturor forţelor politice la aceeaşi masă în vederea adoptării unui set de măsuri clare necesare protejării populaţiei”, a declarat Marcel Ciolacu.

Amânăm alegerile locale din cauza coronavirusului

Acesta este de parere că, adâncirea crizei politice interne pe care PNL a creat-o în mod artificial prin forţarea alegerilor anticipate ar fi în totală contradicţie cu mesajul de responsabilitate şi siguranţă pe care cetăţenii îl aşteaptă în aceste zile de la cei aflaţi la putere.

„Având în vedere aceste aspecte, PSD propune amânarea consultărilor referitoare la alegerile locale, pentru care oricum nu există o bază legală şi pentru care trebuie aşteptat votul de învestitură pentru guvernul Cîţu şi demararea de urgenţă a consultărilor cu partidele pentru gestionarea corespunzătoare a crizei provocate de coronavirus”, spune liderul PSD.

În acest context dificil, amplificat de perspectivele unei recesiuni economice mondiale care va avea efecte şi asupra celei naţionale, dar şi de criza migranţilor, PSD apreciază că toate partidele politice trebuie să pună mai presus sănătatea populaţiei şi interesele României.

„PSD va continua să susţină necesitatea unui dialog constructiv la nivelul scenei politice pentru depăşirea acestei crize şi face un apel la PNL să renunţe la slăbirea instituţiilor statului prin continuarea jocurilor politice pentru anticipate. Un guvern cu atribuţii limitate şi un Parlament dizolvat ar însemna paralizarea totală a ţării şi incapacitatea de a acţiona eficient în faţa ameninţărilor. PNL trebuie să înţeleagă, măcar în al 12-lea ceas, că trebuie să se comporte responsabil şi să nu-i lase pe români să lupte cu mâinile goale în faţa coronavirusului”, mai spune Ciolacu.

Premierul interimar, Ludovic Orban, a transmis, vineri, o invitaţie către liderii partidelor parlamentare la consultări în vederea elaborării hotărârii de guvern privind stabilirea datei alegerilor locale din 2020 şi a măsurilor tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a acestora.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate