joi, octombrie 21, 2021
AcasăAdministrație publică15 români infectați cu coronavirus. Doi sunt în București

15 români infectați cu coronavirus. Doi sunt în București

15 români sunt infectați cu coronavirus, ultimul caz fiind confirmat chiar astăzi, potrivit Grupul de Comunicare Strategică. Este vorba despre o femeie de 70 de ani din Mureş. Aceasta este cea de-a 15 persoană confirmată în ţara noastră cu acest virus. 

Cu toate acestea, cinci au fost declarate vindecate şi externate, informează Grupul de Comunicare Strategică.

„Ultimul caz de infectare cu COVID-19 (coronavirus) este al unei femei, în vârstă de 42 de ani, din Bucureşti, contact al bărbatului de 49 de ani, din Bucureşti, confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri. Femeia se află în centrul de carantină Bucureşti şi urmează să fie transferată la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”. Totodată, în cursul zilei de astăzi, o altă persoană a fost declarată vindecată. Este vorba de tânăra de 16 ani, colega tânărului externat în cursul zilei de ieri, al cărei rezultat a fost negativ la două teste consecutive efectuate în decurs de 24 de ore. Aceasta va fi externată în cursul zilei de astăzi de la Spitalul de boli infecţioase din Timişoara”, afirmă GCS. 

Cele 9 persoane purtătoare ale virusului sunt internate în centre medicale din Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova şi Bucureşti.

„Starea de sănătate a pacienţilor internaţi este bună, iar persoanele în vârstă şi care au boli cronice sunt monitorizate cu atenţie de către personal medical specializat”, mai afirmă GCS.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 11 persoane, pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.877 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost prelevate şi analizate 948 probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecţia cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienţi confirmaţi cu acest virus. Dintre acestea, 934 au ieşit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

15 români infectați cu coronavirus. Începe interzicerea evenimentelor

Începând de azi, sunt interzise manifestările publice sau private, în spaţii deschise sau închise, cu un număr de participanţi mai mare de 1.000 de persoane.

Această măsură este obligatorie, la nivel naţional, pentru toţi agenţii publici şi privaţi şi nu este supusă negocierii, excepţiilor, neputând fi amânată.

De asemenea, evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obţinerea aprobării de la direcţiile de sănătate publică locale.

„Acceptul sau refuzul organizării va fi transmis în baza unei analize care ţine cont de natura evenimentului, grupa de vârstă a participanţilor, modalitatea în care participanţii ajung la eveniment şi durata deplasării către eveniment, dacă există posibilitatea ca la eveniment să participe persoane pentru care există posibilitatea să fi fost în zone de risc sau să fi intrat în contact cu persoane contaminate”, mai spus oficialii GCS.

Această decizie este valabilă până la data de 31 martie 2020 pe întreg teritoriul naţional şi există posibilitatea prelungirii ei, în funcţie de evoluţia situaţiei.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, nu vor mai fi organizate stagii de practică în spitale pentru studenţii la medicină şi farmacie, cu excepţia situaţiilor de voluntariat în sprijinul medicilor.

În aceeaşi perioadă, până la 31 martie, aparţinătorii pacienţilor nu pot efectua vizite în spitale.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate