marți, septembrie 26, 2023
AcasăAdministrație publicăPUZ-urile suspendate, apogeul golăniei în București

PUZ-urile suspendate, apogeul golăniei în București

PUZ-urile suspendate sunt apogeul golăniei care a dominat urbanismul din Bucureşti, a declarat primarul Capitalei Nicuşor Dan. Acesta a criticat mandatul fostului primar general Gabriela Firea, menţionând că oraşul s-a stricat în toate elementele importante.

„Undeva, peste o lună şi jumătate – două, o să vedeţi, o să ies în faţa dumneavoastră şi, bineînţeles, a Consiliului General, care a suspendat aceste PUZ-uri, şi o să fac o analiză juridică a fiecăruia dintre PUZ-urile de sector. În ele este apogeul golăniei care a dominat urbanismul din Bucureşti. Sunt sute de hectare, în condiţiile în care noi avem probleme uriaşe, severe cu aerul din Bucureşti, cu poluarea, sute de hectare deveneau din spaţii verzi construibile, plus se aglomerau cartiere, se construiau blocuri între blocuri, blocuri între case, dar, mai mult de atât, se anulau şanse de dezvoltare, pentru că Bucureştiul are câteva şanse de dezvoltare, aşa cum vedem peste tot în lume”, a declarat Nicuşor Dan duminică, la Prima Tv.

Potrivit lui, o şansă de dezvoltare a Capitalei este metroul de suprafaţă sau trenul de suprafaţă pe infrastructura CFR, iar la PUZ sector 5 pe linia care uneşte cartierul Ferentari cu Pipera, cu Gara de Nord, cu Gara Obor şi cu Aeroportul Otopeni apăreau blocuri care anulau această posibilitate de dezvoltare.

Primarul general a mai spus că o altă problemă este că la salba de lacuri din nordul Capitalei erau prevăzute blocuri de 14 etaje direct până la malul apei.

„Anularea sau refacerea acestor PUZ-uri este o decizie a Consiliului General şi care are nevoie de o analiză pe care primarul general, împreună cu executivul o vor face”, a adăugat Nicuşor Dan.

Acesta a avut un mesaj pentru fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea.

„Ar trebui să-i fie ruşine pentru ce a făcut cu oraşul. S-a stricat în toate cele 3 elemente importante, au dispărut spaţii verzi. Au fost probleme şi la densificarea exagerată şi la patrimoniul construit, adică demolări de case şi apariţii de blocuri nepotrivite în zone istorice”, a menţionat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan a mai susţinut că în Direcţia de Urbanism din Primăria Generală există angajaţi care au eliberat autorizaţii şi PUZ-uri ilegale.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate