sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAgenda ZileiRaed Arafat: Toate școlile vor trece în regim online

Raed Arafat: Toate școlile vor trece în regim online

Toate școlile vor trece în regim online, printr-un ordin al ministrului Educației, în schimb, creşele şi afterschool-urile rămân deschise, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

„Se creează posibilitatea ca ministrul Educaţiei să poată să dispună suspendarea activităţilor şcolare care presupun prezenţă fizică şi continuarea lor în sistem online. Creşele şi afterschool-urile rămân deschise. Chiar dacă în hotărârea CNSU propunerea a fost generală, în cadrul şedinţei de Guvern au fost discuţii asupra acestei teme şi a rămas că afterschool-urile şi creşele rămân deschise. În rest, ministrul Educaţiei, în urma ordonanţei, va emite ordinul general de trecere a şcolilor la învăţământ online”, a precizat Arafat.

Toate școlile vor trece în regim online

Prin ordonanţă de urgenţă se creează mecanismul prin care ministrul Educaţiei poate să emită ordinul de trecere la învăţământul online.

„Până acum am avut un mecanism pentru şcolile individuale, în care consiliul de administraţie constată, inspectoratul şi DSP propun la Comitetul pentru situaţii de urgenţă decizii la nivel local. Acum, fiind decizii la nivel general de trecere la cursuri online, este necesar să se ia o măsură naţională şi aici se creează mecanismul prin care ministrul Educaţiei poate, pe baza legală, pe baza ordonanţei, să emită acest ordin şi să treacă la învăţământul online”, a mai spus Arafat.

Tot prin această ordonanţă emisă de Guvern se reglementează obligativitatea muncii la domiciliu. Ordonanţa prevede organizarea obligatorie a muncii la domiciliu sau telemuncă, acolo unde este posibil acest lucru.

„Este obligatoriu ca orice instituţie publică sau privată să facă o analiză şi orice activitate ce poate fi desfăşurată prin telemuncă sau la domiciliu să se desfăşoare în acest fel”, a mai spus secretarul de stat din MAI.

Guvernul a adoptat aseară o hotărâre şi o ordonanţă de urgenţă care prevăd noi măsuri la nivel naţional pentru limitarea răspândirii cazurilor de COVID-19 şi care urmează să intre în vigoare de luni, pentru o perioadă de 30 de zile.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate