sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiRamona Săseanu-Moroșanu, propusă de PNL, este noul director general interimar al Televiziunii...

Ramona Săseanu-Moroșanu, propusă de PNL, este noul director general interimar al Televiziunii Române

Parlamentul a decis, marți seara, numirea Ramonei Săseanu-Moroșanu în funcția de director general interimar al Societății Române de Televiziune și a lui Liviu Popescu în funcția de director general interimar al Radioului Public.

Decizia a fost luată în urma rezultatului votului din plenul Parlamentului și a venit la scurt timp după ce Parlamentul a respins rapoartele de activitate ale posturilor publice de Radio și Televiziune pentru anii 2017, 2018 și 2019.

Conform legii, respingerea rapoartelor de activitate ale TVR și Radio România înseamnă demiterile consiliilor de administrație și ale directorilor generali ai celor două instituții publice, Doina Gradea și Georgică Severin.

Propusă de președintele PNL, Ludovic Orban, să preia interimatul TVR pentru următoarele 6 luni, Ramona Săseanu, prezentatoare la TVR Craiova, este sprijinită în mod deosebit, conform G4Media, de deputatul PNL de Dolj, Nicolae Giugea.

Conform aceleiași surse, ea a pierdut în 2012 și 2013 două concursuri interne din TVR, primul pentru ocuparea funcției de director al studioului teritorial Craiova, iar cel de-al doilea pentru funcția de coordonator cu atribuții de producător executiv de știri, sport și programe la studioul din Craiova.

Liviu Popescu, numit la conducerea Radioului Public din partea USR PLUS, a fost producător BBC România la Londra între 1999 – 2002, după care a lucrat ca editor de știri la Prima TV, Realitatea și Televiziunea Publică. La TVR a fost timp de un an de zile redactor-șef, iar ulterior s-a ocupat de procesul de digitalizare a știrilor din televiziunea publică.

Tot marți seara au fost validați și patru noi membri ai Consiliului Național al audiovizualului, pentru funcțiile de membri titulari rămase vacante. Cei patru sunt:

  • Mircea Toma – membru titular (din partea Guvernului), avându-l ca supleant pe Dan Radu;
  • Valentin Jucan – membru titular (din partea Guvernului), supleant Rareş Niculescu;
  • Dorina Rusu – membru titular (susţinută, pentru un nou mandat, de preşedintele Klaus Iohannis), supleant Oana Mihalache;
  • Ionel Palăr – membru titular (susţinut de PNL), supleant Valentina Postelnicu
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate