vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAdministrație publicăRareșbogdanul de la Interne (2): Comisarul hepta-contravenient Christian Ciocan, șeful Politicilor Publice...

Rareșbogdanul de la Interne (2): Comisarul hepta-contravenient Christian Ciocan, șeful Politicilor Publice din MAI, a fost demis

Comisarul șef, Christian Ciocan, a fost demis de la conducerea Unității de Politici Publice a Ministerului Afacerilor Interne, după ce a încălcat de vreo șapte ori, la foc automat, legislația rutieră și se întoarce la bază.

Ca urmare a raportului scris prezentat de către directorul general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în legătură cu situația expusă în spațiul public, ministrul Afacerilor Interne a dispus încetarea împuternicirii ofițerului de poliție din funcția de director al Unității de Politici Publice a MAI. În continuare, comisarul-șef de poliție Ciocan Christian își va desfășura activitatea în funcția de execuție ocupată anterior în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române” – se anunță într-un comunicat al Ministerului de Interne.

Numai că locul de muncă anterior al lui Ciocan a fost ca ofițer specialist principal la Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul IGPR, potrivit informațiilor dintr-o declarație de avere a cadrului, din 27 aprilie 2020.

Cum să prevină Ciocan criminalitatea, când el disprețuiește și încalcă legea la foc automat? N-a fost surprins în flagrant încălcând o regulă, ci șapte odata!

Astfel, cum au dezvăluit polițiștii din Sindicatul Europol, Ciocan a fost surprins de agenții de poliție de la Secția 4 din Capitală că a comis nu mai puțin de 7 contravenții la legile rutiere: circula pe sens interzis, n-avea asigurare, n-avea acte, n-avea o plăcuță de înmatriculare, n-avea ITP-ul valabil (expirase de trei ani!), a refuzat legitimarea dar și să respecte indicațiile polițistului, probabil pe motiv de ciocan gros.

Comisarul șmecher și tupeist, cu antecedente în nerespectarea regulilor ”sociale”, a făcut mare scandal după ce agenții de poliție i-au dat o amendă de aproximativ 6000 de lei și i-au suspendat permisul pentru 30 de zile, amenințându-i și intimidându-i pe oamenii legii.

Decizia ministrului Bode pare totuși surprinzătoare după ce, cu câteva ore mai devreme el se arăta interesat mai degrabă de legalitatea inregistrarii incidentului, de către Sindicatul Europol, decât de ilegalitățile comise de individul cu nume și apucături de ciocan.

Este posibil însă ca Raportul primit în urma circului făcut de Ciocan să fi fost prea dur ca să poată fi mușamalizat în stilul clasic al lui Bode.

Cine e Ciocan?

Fost purtător de cuvânt al Poliției Române în urmă cu mai mulți ani, Ciocan a fost retras la munca de birou, după mai multe scandaluri în care a fost implicat, inclusiv presupuse legături cu lumea interlopă și ”dezmățuri” televizate ale individului.

El a fost demis în 2012, potrivit presei, după ce a fost acuzat că a hărțuit sexual o cunoscută jurnalistă, dar și mai multe polițiste pe care le avea în subordine.

”Fost purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, Christian Ciocan ajunsese, în urmă cu mai bine de zece ani, un adevărat polițist vedetă, nelipsit de la evenimentele mondene importante. Cu timpul, acesta a ajuns, însă, să fie fotografiat în ipostaze și anturaje considerate nepotrivite. În presă au apărut atunci știri legate de o colecție de chiloți pe care Cătălin Botezatu i-a dedicat-o lui Christian Ciocan, dar și fotografii în care polițistul apărea cu felii de castraveți pe ochi sau din toiul unor petreceri în care se săruta cu unele vedete. Mai mult, acesta a apărut și în compania iubitei lui Bogdan Niță, zis Vulpe, un mare traficant de droguri. Este vorba despre o anume Mihaela, cunoscută și drept una dintre protejatele clanului Cămătaru” – scria Gândul, anul trecut.

Înainte de fi împuternicit la conducerea Politicilor Publice ale Internelor, Ciocan a fost un soi de purtător de cuvînt (”director de comunicare și purtător de cuvânt”) al asociației înființate de generalul securității izmenei, Gabriel Oprea, Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul”.

About The Author

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate