marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiInvestiţiile în reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă nu se justifică...

Investiţiile în reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă nu se justifică financiar

Investiţiile în reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă nu se justifică financiar, iar subiectul este extrem de sensibil şi din punct de vedere politic, este de părere Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments.. 

„Investițiile în reactoarele 3 şi 4 nu are sens din punct de vedere financiar sub nicio formă. În al doilea rând, faptul că partenerul chinez acum face obiectul unor sancţiuni în Statele Unite ar face ca acest subiect să fie extrem de sensibil din punct de vedere politic pentru Nuclearelectrica şi continuarea acestei acţiuni având în vedere alianţele”, a spus Johan Meyer. 

Potrivit lui, la un moment dat reactorul 1 va trebui modernizat, pentru că acesta este planul societăţii, şi va trebui bugetat în consecinţă. 

În primăvară, Ministerului Energiei şi companiei chineze CGN au semnat acordul investitorilor pentru proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, ceea ce va permite înfiinţarea unei companii de proiect şi demararea efectivă a construcţiei în următorii doi-trei ani.

Pe de altă parte,  preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie România-China (CCIRC), Nicolae Vasilescu, afirma că s-au făcut pași importanți pentru construcția celor două reactoare.

„Continuăm negocierile pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă. S-au făcut paşi importanţi în acest an, a fost creată societatea mixtă, puiul care precede marea companie. Probabil că până la sfîrşitul anului se vor mai face alţi paşi importanţi în aceste negocieri care se duc de foarte mult timp şi probabil vom ajunge la un final fericit”, a declarat Nicolae Vasilescu. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate