sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAgenda ZileiTeodor Meleșcanu se autosuspendă din ALDE de dragul funcției

Teodor Meleșcanu se autosuspendă din ALDE de dragul funcției

Senatorul Teodor Meleșcanu se autosuspendă din ALDE de dragul funcției, acesta spunând că este o soluţie simplă pentru ca grupul parlamentar ALDE de la Senat să nu se desfiinţeze. 

Astfel, acesta se suspendă pentru şase luni din calitatea de parlamentar al grupului şi să rămână în continuare afiliat acestuia, putând astfel să rămână şi candidat susţinut de PSD pentru şefia camerei superioare. 

„Cred că poate foarte bine să continue grupul parlamentar ALDE de la Senat dacă există înţelegere şi dorinţă de dialog. Din punctul meu de vedere, o foarte simplă soluţie ar fi să mă suspend pentru şase luni, rămânând în cadrul grupului parlamentar. Sunt dispus să mă suspend din calitatea de parlamentar al grupului ALDE, dar să rămân în continuare afiliat acestuia. Am făcut colegilor din grup această propunere. Au fost foarte interesaţi”, a declarat Meleşcanu, la Senat. 

Decizia conducerii ALDE de a-l exclude din partid în cazul în care nu renunţă la candidatura la conducerea Senatului cu sprijinul PSD, nu are baza juridică necesară. 

„Am discutat cu toată lumea şi sperăm să ne înţeleagă. Am avut o candidatură, am acceptat-o, sper să fie numărul de voturi necesar, pentru că până la urmă obiectivul meu, şi vă spun foarte direct, este că România are nevoie de stabilitate economică şi de atragere de investiţii, nu să ne tot hârjonim printr-o parte şi prin alta”, a mai spus fostul ministru MAE.  Meleşcanu a menţionat că speră că a convins o parte din colegii săi de la ALDE să îl voteze.

Teodor Meleșcanu este al doilea pion important din ALDE care renunță la deciziile partidului din care face parte pentru a ocupa o funcție înaltă în statul român. Înaintea acestuia, Ramona Mănescu, a ieșit din ALDE pentru a putea să-și păstreze postul de ministru al Afacerilor Externe, în urmă cu o săptâmână. 

La începutul săptămânii trecute, ALDE a anunțat că rupe alianța cu PSD și iese de la guvernare. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate