sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăAnalize MediaReferendum pentru familie: 20,41% prezență la vot. Scrutinul e invalid

Referendum pentru familie: 20,41% prezență la vot. Scrutinul e invalid

Prezența la vot la mult trâmbițatul referendum pentru familie a fost de 20,41%, mult sub cele 30 de procente de care avea nevoie pentru a fi validat. Acestea sunt datele care au fost făcute publice pentru orele 21.00, în data de 7 octombrie, potrivit Biroul Electoral Central (BEC). 

Numărul total al persoanelor care s-au prezentat la vot până la ora 19,00 este de 3.731.704, dintre care în mediul urban au votat 1.829.816, iar în mediul rural – 1.901.888. 

În străinătate au votat până la ora 21,00 un număr de 121.118 cetăţeni. În Bucureşti au votat 15,74 % dintre alegători, respectiv 281.977 de persoane, potrivit BEC. 

În Sectorul 1 s-au prezentat la urne 18,51% din totalul alegătorilor înscrişi în listele electorale, în Sectorul 2 – 16,36%, în Sectorul 3 – 13,29%, în Sectorul 4 – 16,11%, în Sectorul 5 – 14,67% şi în Sectorul 6 – 17,09%. 

O prezenţă mai numeroasă la vot, până la ora 19,00, s-a înregistrat în judeţele: Suceava, Dâmboviţa, Bihor. 

Judeţele în care s-a înregistrat o prezenţă redusă la vot sunt: Covasna, Harghita, Tulcea. 

Românii au fost chemaţi să răspundă cu „Da” sau „Nu” la întrebarea: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente. Referendumul va fi validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente. 

Referendum pentru familie: prezența la vot pe județe

referendum pentru familie prezența la vot pe județe

referendum pentru familie prezența la vot pe județe referendum pentru familie prezența la vot pe județe

Coaliția pentru Familie a recunoscut eșecul

Coaliţia pentru Familie a recunoscut practic, duminică după amiază, cu ore bune înaintea închiderii urnelor, eșecul referendumului și a găsit vinovatul în PSD şi toţi liderii politici din ţară, inclusiv primari.

„Comitetul de Iniţiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetăţenilor privind revizuirea art. 48 alin. (1) din Constituţia României, analizând datele existente până la acest moment pentru fiecare judeţ, precum şi informaţiile comunicate de cetăţenii implicaţi în susţinerea acestui demers, semnalăm evidenţa dovedită a faptului că ne aflăm în faţa unui boicot generalizat al tuturor partidelor politice care au votat în Parlament legea de revizuire a Constituţiei României, ce face obiectul prezentului Referendum. Pentru toţi cei care au afirmat în mod fals, într-o campanie de dezinformare fără precedent de la Revoluţia din 1989, că acest Referendum este al Partidului Social Democrat şi al liderului său, Liviu Dragnea, devine acum evidentă, prin boicotul realizat la nivelul întregii ţări de către PSD, falsitatea acestor afirmaţii”, se arată în comunicatul transmis de Coaliţia pentru Familie, prin care se recunoaște, implicit, eșecul referendumului.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate