sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda Zilei38.000 de lucrători MAI prezenți la acest referendum pentru revizuirea Constituţiei

38.000 de lucrători MAI prezenți la acest referendum pentru revizuirea Constituţiei

Aproximativ 38.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie, sâmbătă şi duminică, în cele două zile de referendum pentru revizuirea Constituţiei. 

„Aproximativ 38.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie zilnic – poliţişti, pompieri, jandarmi, poliţişti de frontieră -, în plus faţă de dispozitivul curent de peste 12.000 de efective. Numărul acestora poate fi suplimentat în orice moment, în funcţie de situaţia operativă. Principalele misiuni ale ministerului vor viza paza şi protecţia secţiilor de votare, asigurarea măsurilor de ordine publică în afara secţiilor şi verificarea tuturor sesizărilor în ce priveşte secţiile de votare”, potrivit secretarului de stat MAI, Marin Nucu. 

La nivelul fiecărui inspectorat judeţean s-au luat măsurile necesare pentru ca toate cele 18.662 de secţii de votare să fie protejate. 

La nivelul Capitalei, peste 1.100 de poliţişti se vor afla în stradă, în cele două zile, iar 550 vor asigura paza şi protecţia la 795 de secţii de votare, din cele 1.264, organizate pe raza municipiului Bucureşti, pentru restul secţiilor dispozitivul urmând a fi asigurat de celelalte structuri ale MAI. 

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenaţi în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la cerere, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă. 

Direcţia Generală de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti va avea în responsabilitate 469 de secţii de votare, dispuse în 100 de locaţii, unde vor fi prezenţi peste 200 de jandarmi. 

Jandarmii vor asigura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii în cadrul Biroului Electoral al Municipiului Bucureşti, având şi atribuţii de protecţie a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate