sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăAgenda ZileiRomânia a deteriorat relațiile, atât cu Israelul, dar și cu lumea arabă

România a deteriorat relațiile, atât cu Israelul, dar și cu lumea arabă

Legat de mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, PSD a reușit contraperformanța de a deteriora relațiile atât cu Israelul, dar și cu lumea arabă, este de părere purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

„Am reuşit contraperformanţa să deteriorăm relaţiile atât cu Israelul, cât şi cu lumea arabă. O asemenea ”performanţă” este devastatoare pentru Viorica Dăncilă, care, din păcate, nu numai că nu înţelege nimic din politica externă, din toată istoria diplomatică a României din ultimii 50 de ani, lasă impresia că execută ordine care au mai degrabă resorturi personale din jurul domnului Dragnea, pentru obţinerea unor foloase, fie ele politice sau de altă natură”, a spus Dancă, într-o conferinţă de presă. 

Duminica trecută, în cadrul Conferinţei Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC) desfăşurat în Statele Unite ale Americii, premierul Viorica Dăncilă anunţa cu mare fast că ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, după finalizarea analizei şi în deplin consens. 

„Guvernul României a iniţiat un proces de evaluare a oportunităţii mutării Ambasadei României la Ierusalim. De aceea sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim ministru al României şi Guvernul pe care îl conduc, vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a spus prim-ministrul. 

A jignit reprezentanții lumii arabe

Pe de altă parte, deputatul Ovidiu Raeţchi menţionează că lipsa de respect a PSD pentru profesioniştii din Ministerul de Externe generează haos, incoerenţă şi bâlbe caraghioase în domeniul diplomatic, unde ar trebui să domnească rigoarea şi seriozitatea. 

„Domnul Teodor Meleşcanu a şters recent o postare de pe contul său de Facebook în care preciza că nu s-a luat o decizie privind mutarea ambasadei României la Ierusalim şi că încă se face o analiză. În mod bizar, în mai 2018, în urmă cu aproape un an, Meleşcanu lucra de zor la aceeaşi analiză privind situaţia ambasadei României în Israel, afirmând ulterior, în octombrie 2018, că aceasta a fost finalizată şi transmisă premierului Viorica Dăncilă”, a afirmat Raețchi. 

Din cauza anunțul de duminică al premierului României, la începutul săptămânii, Regele Abdullah al II lea al Iordaniei și-a anulat orice vizită pe care o avea programată în România. Acesta s-a simțit jignit de faptul că oficialii României au făcut acele declarații în detrimentul statelor din jurul Israelului. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate