luni, februarie 6, 2023
AcasăAgenda ZileiRomânia, paradisul infractorilor. Au trecut Codurile penale după chipul și asemănarea PSD-ALDE-UDMR

România, paradisul infractorilor. Au trecut Codurile penale după chipul și asemănarea PSD-ALDE-UDMR

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de modificare a Codului penal în forma aprobată de Senat. Cu toate acestea, liberalii și aleții din formațiunea USR au anunțat că vor ataca legea la Curtea Constituțională. 

Mai jos puteți vedea cum a votat fiecare deputat aflat astăzi în Plen. S-au înregistrat 181 de voturi „pentru”, 83 – „împotrivă” şi o abţinere. 

românia paradisul infractorilor
Foto: Paul Alexandru

Astfel s-a decis, eliminarea mai multor prevederi din forma iniţială a legii, care au fost declarate neconstituţionale de către CCR, şi au rămas în forma iniţială articole criticate de Opoziţie, pe motiv că nu au fost atacate sau nu au fost declarate neconstituţionale de Curte. 

Ce a spus Dragnea despre adoprtarea Codurilor penale

Potrivit lui Liviu Dragnea, liderul PSD, la proiectele de modificare a Codurilor penale nu s-a produs nici o schimbare, nici măcar o virgulă deasupra deciziilor CCR. 

„Nu a fost făcută nicio modificare. Haideţi să fim riguroşi, o să vină alţii să vorbească – nişte mincinoşi, la Codurile penale s-a declanşat procedura de modificare acum multe, multe luni de zile, cu dezbateri şi spectacol. Au fost contestate la CCR aceste legi, CCR a spus că o serie de articole nu sunt constituţionale şi nu pot fi acceptate şi o serie de articole trebuie să fie modificate pentru a deveni constituţionale şi o serie de articole sunt constituţionale fără să fie modificate”, a declarat Liviu Dragnea după vot.

Decizia luată de PSD de anul trecut a fost ca doar articolele declarate constituţionale şi cele neatacate să continue procedura parlamentară, ca să se închidă o procedură.

„Nu s-a adus nicio modificare, nici măcar o virgulă deasupra deciziilor CCR. Astăzi s-a încheiat această procedură parlamentară parţial, pentru că o să atace din nou la CCR nişte articole declarate deja constituţionale. Deci, nu e niciun fel de modificare”, a mai spus liderul PSD. 

AICI îi puteți vedea pe cei care au votat modificările Codurilor penale, cu nume și prenume. 

Ce spun cei din USR

„Parlamentarii PSD-ALDE-UDMR și ai minorităților naționale au votat astăzi Codurile Penale pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea de pușcărie. Una dintre cele mai importante modificări din Coduri este reducerea termenelor de prescripție, care echivalează cu o amnistie mascată. Rezultatul? Dosarele penale în lucru se vor închide iar infractorii vor scăpa de pedeapsă dacă au fost suficient de abili să tragă de timp suficient de mult. Așa cum este cazul lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Vedem astăzi că un #nimic a modificat legea în Parlament pentru a scăpa de dosarele penale. Mai mult, scapă de răspundere pentru ce a făcut și va putea să fure în continuare și să rămână cu toți banii! Este cea mai gravă situație din ultimii doi ani din punct de vedere legislativ pentru că aceste modificări sunt pentru corupți dar și pentru infractori, violatori, pedofili, traficanți de droguri, tâlhari. Aceasta este politica PSD, aceasta este maniera în care ei legiferează! Astăzi hoția a câștigat în Parlament, pe 26 mai #FaraPenali va deveni o realitate în România. Vrem o Românie fără penali și fără hoție!”, spun cei din USR. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate