sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăAdministrație publicăIohannis: Remanierea guvernamentală este un fel de farsă

Iohannis: Remanierea guvernamentală este un fel de farsă

Remanierea guvernamentală propusă de PSD este un fel de farsă, a declarat preșdintele României, Klaus Iohannis, motiv pentru căre nu o va accepta. 

„După părerea mea, remanierea este un fel de farsă, nu are absolut nimic de a face cu îmbunătăţirea actului de guvernare, chit că de aşa ceva am avea nevoie, nu are absolut nicio treabă cu agenda românilor sau cu agenda României, este cauzată de o răfuială mai degrabă din interiorul PSD. Mi se pare că această remaniere întreagă este neavenită”, a declarat șeful statului de la Palatul Cotroceni.

Pe de altă parte, avem cele trei demisii şi la un moment dat aceste trei persoane vizate vor pleca, însă cele trei propuneri care au fost făcute pentru a înlocui miniştri care pleacă sunt propuneri cu care președintele nu este de acord.

„Sunt persoane nepotrivite pentru funcţia de ministru şi în consecinţă nu accept această remaniere aşa cum mi-a fost propusă. Persoanele pur şi simplu nu sunt pregătite, nu au ţinuta necesară pentru a ocupa aceste poziţii”, a mai spus Iohannis. 

Iohannis nu ia act de demisiile celor trei miniştri de la Justiţie, Fonduri Europene şi de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni până când nu ştie ce persoane vor prelua portofoliile. Acesta a avut, într-un final, o discuție telefonică, cu Viorică Dăncilă. I-a transmis acesteia să fie să vină cu alte propuneri pentru cele trei ministere, fie să propună interimari, până când PSD va veni cu candidaţi pe care îi poate accepta. 

Săptămâna trecută, PSD a propus pentru Ministerul Justiţiei pe deputatul Eugen Nicolicea, pentru Ministerul Fondurilor Europene – deputata Oana Florea, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni – senatorul Tit-Liviu Brăiloiu. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate