sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiRomânii vor avea comparator de preţuri pentru alimente

Românii vor avea comparator de preţuri pentru alimente

Un comparator de preţuri pentru alimente va fi disponibil pentru populație, de la mijlocul lunii viitoare, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei. Acolo vor fi listate peste 30.000 de produse. 

„Acest proiect pe alimente este puţin mai complicat, decât cel pentru benzină, pentru că vorbim de peste 30.000 de produse. Vom avea de la mijlocul acestei luni, similar cu comparatorul de preţuri pentru carburanţi, unul pentru alimente, iar cei interesaţi vor putea să vadă preţurile la toate produsele şi din toate magazinele marilor lanţuri alimentare. Dacă vor şi magazine mai mici să intre în acest monitor, va fi posibil, dar în această fază cuprindem marile lanţuri de magazine din toată ţară”, a declarat Chirițoiu, la Antena 3.

Oamenii pot să compare preţul coşului cu produsele cele mai ieftine sau preţul unui coş cu produsele cele mai vândute. Monitorul preţurilor pentru alimente va avea şi o aplicaţie pentru telefonul mobil, la fel cum are şi cel pentru carburanţi.

„Vom avea şi o aplicaţie cu preţul alimentelor, care va putea fi descărcată pe telefonul mobil şi va fi disponibilă pentru ambele sisteme importante de operare”, a mai spus Chirițoiu.

La sfârşitul lunii decembrie 2018, Consiliul Concurenţei a semnat un contract cu firma Maguay pentru „Monitorul preţurilor pentru alimente”, contractul având o valoare de 1,42 milioane de lei. Atât platforma web cât şi aplicaţiile mobile vor oferi multiple facilităţi de căutare, sortare şi filtrare a datelor.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate