luni, mai 23, 2022
AcasăAgenda ZileiBruynseels: Imunitatea politicienilor trebuie să dispară!

Bruynseels: Imunitatea politicienilor trebuie să dispară!

Imunitatea politicienilor trebuie să dispară pentru că reprezintă un abuz, este de părere candidatul umanist la Președinție, Ramona Ioana Bruynseels. 

Aceasta își propune să transforme prevederile constituționale în realitate, în ceea ce privește egalitatea în față legii a cetățenilor.

„Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. Deci, repet, scrie negru pe alb în Constituție, „fără privilegii și fără discriminări!”, a punctat candidatul umanist, precizând că trebuie respectat și celălalt principiu constituțional, prevăzut în același articol 16: „Nimeni nu este mai presus de lege”.

Bruynseels spune că, în calitate de președinte, va fi să demareze concret procedura privind desființarea imunității, în ciuda rezistenței pe care crede că o va avea clasa politică. „Vor striga că nu se poate, nu așa repede, nu de tot. Voi fi, la rândul meu, imună la rezistență lor”, a spus Bruynseels.

Ea a reamintit participanților că tema a mai fost vehiculată de politicieni, în campanii electorale, dar uitată imediat ce s-au așezat în fotoliile oficiale. „Motivul este evident: când s-au văzut pe funcții, Președintele, miniștrii, parlamentarii au rămas, în continuare imuni, nu doar în raport cu legea, ci și, în anumite cazuri, chiar și cu bunul simț“, a spus candidatul umanist.

Imunitatea politicienilor trebuie să dispară

Ea a făcut apel la oameni să i se alăture în acesta lupta împotriva imunității, care are ca rezultat „reînnoirea radicală a politicii și societății noastre. Avem șansă să transformăm România“, a subliniat Ramona Bruynseels, referindu-se la alegerile parlamentare și locale din 2020.

Iar primul pas îl reprezintă alegerile prezidențiale în care românii pot opta, spune Ramona Bruynseels, între „un reprezentant al clasei politice actuale, care a demonstrat deja tot ce poate, și, pe de altă parte, un reprezentant al României deștepte, care vrea să se elibereze de imunități, de privilegii, de impostori ajunși în funcții prea înalte!”

Candidatul la Președinție a asemănat imunitatea cu „un lanț nevăzut al răului” care nu funcționează doar în cazul celor câteva sute de parlamentari și miniștri:  „Imunitatea creează un lanț nevăzut al răului, o spirală nocivă a disprețului față de lege și de omul simplu, un mecanism toxic care leagă Palatele politicienilor de Palatele infractorilor cu gulere albe, construite de infractori cu gulerele gri care îi controlează pe cei cu gulere negre”.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate