miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiROMATSA revine la normal, după ce rămâsese „în aer” cu banii

ROMATSA revine la normal, după ce rămâsese „în aer” cu banii

Eurocontrol a virat ieri către Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA banii colectaţi prin poprire până la această dată, după ce executorul care îl reprezintă pe Viorel Micula a depus la Organizaţia Europeană pentru Siguranţa Navigaţiei Aeriene cererea de ridicare a popririi instituite asupra regiei, informează Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC).

Situaţia conturilor ROMATSA a revenit la normal după ce Guvernul a decis să plătească suma pentru care există un titlu executoriu, în baza deciziei Curţii arbitrale ICSID în speţa fraţii Micula împotriva statului român.

„Incertitudinea financiară cu privire la ROMATSA a luat sfârşit! Prin implicarea Guvernului României, situaţia conturilor deţinute de către Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA a revenit la normal. În data de 23.12.2019 executorul care îl reprezintă pe Viorel Micula a depus la Eurocontrol cererea de ridicare a popririi instituite asupra ROMATSA. În acest sens, avocaţii care îl reprezintă pe Viorel Micula au prezentat Tribunalului de Primă Instanţă flamand din Bruxelles dovada transmiterii către Eurocontrol a solicitării de ridicare a popririi, lucru certificat în sala de judecată şi de avocaţii care reprezintă Eurocontrol. Drept urmare, judecătorii au dispus ridicarea popririi, urmând să fie redactat ulterior şi documentul aferent. Totodată, în urma discuţiilor, Eurocontrol va vira astăzi către ROMATSA banii colectaţi prin poprire până la această dată”, spun oficialii MTIC.

Executivul a aprobat, pe 13 decembrie, hotărârea privind suplimentarea cu 912,5 milioane de lei a bugetului Ministerului Finanţelor Publice (MFP) pe anul 2019 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru plata sumei pentru care există un titlu executoriu, în baza deciziei Curţii arbitrale ICSID în speţa fraţii Micula împotriva statului român.

Aceste fonduri au fost utilizate pentru efectuarea plăţii, în cursul zilei de 13 decembrie, a titlului executoriu în România în hotărârea arbitrală din dosarul arbitral nr. ARB/05/20, pronunţată de Curtea de Arbitraj Internaţională a Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii (Cazul Micula), se arată într-un comunicat al Guvernului

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate