luni, februarie 6, 2023
AcasăAgenda ZileiRovana Plumb a fost respinsă pentru poziția de comisar european

Rovana Plumb a fost respinsă pentru poziția de comisar european

Rovana Plumb a fost respinsă pentru poziția de comisar european la Transporturi, cu 15 voturi din 24 în Comisia Juridică a Parlamentului European.

„În favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari. Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari. S-au abținut 2 europarlamentari. Fără avizul Comisiei Juridice audierea din Comisia de Transport nu poate avea loc”, a precizat la Digi24 europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan. 

Rovana Plumb a trebuit să dea lămuriri cu privire la diferențele dintre declarațiile sale de avere depuse la Bruxelles și la București. Din declarația trimisă Parlamentului European lipseau două împrumuturi în valoare de aproape un milion de euro. 

Declarația de avere a Rovenei Plumb, depusă în data de 25 iunie 2019 la Camera Deputaților, arăta că aceasta are:

  • un împrumut la BRD făcut în anul 2007, în valoare de 800.000 euro, cu scadență în 2030.
  • un împrumut făcut în acest an, în valoare de 800.000 lei, cu scadență în 2021.

La categoria „plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate” apare suma de 800.000 lei, sumă plătită conform Legii 334/2006. Beneficiarul a fost „mandatar financiar PSD pentru campania europarlamentare 2019”, potrivit declarației de avere de pe site-ul Camerei Deputaților. 

Acum Rovana Plumb s-a trezit și fără funcție și fără bani pentru că președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin Mitulețu, a declarat că AEP nu va rambursa cele 3 milioane de lei, suma cheltuită de PSD în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, decizia fiind una definitivă.

Rovana Plumb apare pe lista cu donațiile făcute de membrii PSD cu cea mai mare sumă – 800.000 de lei, bani împrumutați de la o anume Elena Loghin.

Ce spun politicienii despre respingerea Rovanei Plumb

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, crede că respingerea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european este un eşec de proporţii pentru România. Potrivit lui, premierul Viorica Dăncilă, prin această nominalizare, propunând un candidat vulnerabil, a expus România şi a pus-o într-o situaţie fără precedent. 

Pe de altă parte, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că trebuie parcurse mai multe etape şi nu a fost încă votul în Parlamentul European, menţionând că PSD nu are o variantă de rezervă, ci 10.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate