miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiS-a descoperit cauza evaziunii fiscale: NU avem un ANAF informatizat!

S-a descoperit cauza evaziunii fiscale: NU avem un ANAF informatizat!

România are cel mai mic procentaj de colectare a taxelor şi impozitelor din Uniunea Europeană (UE), iar asta din cauza faptului că nu a fost realizată informatizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), a declarat premierul Ludovic Orban. 

Acesta spune că ANAF nu s-a modernizat mai deloc deşi toate firmele au fost obligate să-şi schimbe casele de marcat.

„Avem cel mai mic procent de colectare din UE raportat la PIB. Dacă am fi avut un ANAF informatizat… Mai dau o dată exemplul, ca să ştie toţi românii: Ministerul Finanţelor a obligat firmele să-şi cumpere case de marcat fiscale care au transmisie electronică de date şi care au fost luate în interesul Guvernului, al ANAF, pentru a avea o mai bună colectare, pentru a avea toate datele despre toate operaţiile care se petrec. Nu au luat, în schimb, servere de doi ani şi ceva, dacă vă puteţi imagina. I-au forţat pe oameni să schimbe casele de marcat, să treacă la case de marcat fiscale, al căror obiectiv nu era în interesul companiilor, ci al ANAF şi nu au luat servere”, a afirmat Orban la B1 Tv.

Tocmai din această cauză, evaziunea fiscala a avut mână liberă să crească în România, mai crede Orban.

„Te face să te gândeşti: nu cumva este o dovadă clară a premeditării în ceea ce priveşte tolerarea evaziunii fiscale şi chiar încurajarea evaziunii fiscale, pentru că tu nu ţi-ai luat serverele şi tot softul necesar?”, a adăugat Orban.

El a spus că ministrul finanţelor, Florin Cîţu, propune un proiect de informatizare a ANAF pentru a permite derularea procedurilor pentru achiziţii în viteză maximă. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate