vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAdministrație publicăȘantierul de la Bacău, vizitat de Cuc, intra „în vacanță”

Șantierul de la Bacău, vizitat de Cuc, intra „în vacanță”

Lucrările pe şantierul Variantei Ocolitoare a Municipiului Bacău se vor opri până marţi, 26 martie, la nici  două săptămâni după ce au fost anunțate cu surle și trâmbițe de autorități, în speranța că poate vor contracara amploarea pe care a luat-o protestul pentru autostrăzi. 

De data aceasta, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că lucrările se opresc pentru că muncitorii antreprenorului sunt în săptămâna liberă.

„Muncitorii de pe şantierul Variantei Ocolitoare a Municipiului Bacău sunt liberi în perioada 21 – 26 martie 2019. Antreprenorul Spedition UMB a informat CNAIR că începând de joi, 21.03.2019, lucrările pe şantierul Variantei Ocolitoare a Municipiului Bacău se vor opri până marţi, 26.03.2019, motivul fiind faptul că muncitorii antreprenorului sunt în săptămâna liberă. De marţi, 26.03.2019, lucrările vor fi reluate la capacitate maximă, în două schimburi, începând cu ora 7:00”, precizează oficialii CNAIR. 

În cele trei săptămâni dintr-o lună în care se lucrează în câte două schimburi, programul de lucru este luni – sâmbătă, inclusiv. Pe perioada încetării activităţii în şantier utilajele vor fi garate în puncte special amenajate pentru a fi păzite. 

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a aflat la sfârşitul săptămânii trecute pe şantierul centurii ocolitoare a municipiului Bacău şi s-a declarat optimist că lucrările se vor finaliza în termenii contractuali.

„Nu întâmplător mă aflu astăzi în Moldova. Autostrada Moldovei este o prioritate pentru acest Guvern şi de astăzi vom începe lucrările la această autostradă. Noi muncim, noi nu avem pauze la Ministerul Transporturilor, iar constructorilor le-am mulţumit că pe perioada cât nu a fost bugetul promulgat au lucrat în continuare şi nu s-au oprit. Mesajul este clar: a început construcţia autostrăzii Moldova, ne-am ţinut de promisiune”, a declara ministrul Transporturilor, în 15 martie. 

Pe data de 15 martie a avut loc protestul pentru autostrăzi inițiat de un om de afaceri sucevean, protest care a fost susținut chiar și de politicieni din PSD și ALDE. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate