sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAdministrație publicăCanabisul medicinal ar putea fi introdus în România

Canabisul medicinal ar putea fi introdus în România

Canabisul medicinal ar putea fi introdus în România pentru anumite patologii, fapt care este confirmat și de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a afirmat că un grup de lucru analizează posibilitatea aceasta.

Potrivit ministrului, orice terapie care vine în ajutorul pacienţilor va fi luată în discuţie. 

„Marți a fost prima întâlnire a unui grup de lucru care analizează posibilitatea introducerii canabisului medicinal pentru anumite patologii, terapii adjuvante pentru bolnavii cronici, oncologie, epilepsie, boli rare. A fost o primă întâlnire şi analizăm această posibilitate. Orice terapie care ajută pentru pacienţi va fi luată în discuţie”, a declarat ministrul Sănătăţii, la Europa FM. 

Ideea este susținută și de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care spune că legalizarea canabisului în scopuri medicale este o practică utilizată în multe ţări europene, în special pentru pacienţii care suferă de cancer în faze terminale.  

Teodorovici este de părerer că, tratarea pacienţilor cu boli în fază terminală constituie un argument care justifică o astfel de procedură de legalizare şi utilizare a canabisului în scopuri medicale.

Pe de altă parte, deputatul USR Claudiu Năsui spune că este nevoie de o analiză aprofundată privind o posibilă legalizare a canabisului în scopuri medicale, adăugând că trebuie văzut dacă banii pe care îi aduce la buget o astfel de măsură merită pentru costul social. 

„Argumentele invocate „pentru” au fost de a aduce bani la buget. Lucrul acesta are şi un impact asupra sănătăţii publice, asupra valorilor sociale şi aici trebuie văzută o analiză mai aprofundată, să vedem dacă banii pe care îi aduce la buget o astfel de legalizare merită pentru costul social”, a afirmat Năsui. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate