sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAnalize MediaSărmăluță, realizatorul celei mai puturoase emisiuni de dezinformare din TVR, vrea din...

Sărmăluță, realizatorul celei mai puturoase emisiuni de dezinformare din TVR, vrea din nou la ora 21

Ionuț Cristache, zis ”Sărmăluță”, realizatorul emisiunii de dezinformare ”România 9” de la postul public de televiziune, a cărei difuzare a fost mutată, odată cu trecerea la grila de vară,  la orele 17.00, încearcă să obțină în instanță anularea deciziei Comitetului Director al TVR prin care emisiunea a fost mutată cu patru ore mai devreme în program, potrivit Paginademedia.

Potrivit aceleiași surse, fosta șefă a TVR, Doina Gradea, protectoarea lui Cristache, ar fi dat deja o declarație în acest dosar aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, cu un prim termen pentru luni, 22 iunie, orele 13:30, la Completul C12 S1 (fost C16 Civil).

Cristache încearcă să forțeze în instanță emiterea unei Ordonanțe președințiale, adică o procedură specială prin care emisiunea ”România 9” să fie difuzată tot la orele 21, ca și până acum.

Nu se știe care este urgența invocată pentru emiterea unei astfel de decizii judecătorești, dar e posibil să aibă legătură cu salariul uriaș încasat de realizator, care în 2018 era, potrivit Libertatea, de 36.550 lei brut lunar, adică de 26.377 lei (5650 euro) net lunar, aproape dublu decât salariul șefei TVR de la acea dată. Și e vorba aici de bani obținuți la o instituție publică de stat, care primește de la buget aproape 100 milioane de euro anual din care 40% se duc pe salariile miilor de angajați.

La această căruță de bani pe care ar câștiga-o Ionuț Cristache, se mai adaugă, potrivit aceleiași surse, anumite bonusuri, care depind de rating.

Este posibil ca urgența invocată de el pentru necesitatea ordonanței președințiale să fie dată de imposibilitatea realizării ratingului la care s-a obligat prin contract și asta să-i diminueze din uriașul salariu de bugetofag.

Pentru comparație, salariul lui Ionuț Cristache este de aproape 10 ori mai mare decât salariul oricărui jurnalist din TVR sau din presa scrisă, cu mult mai bun profesional decât el, care câștigă în medie 3000 de lei lunar.

Emisiunea ”România 9”, cea mai toxică emisiune de la TVR, este o combinație puturoasă între Antena3 și România TV, cu invitați care susțin teoria conspirației ”statului paralel” lansată și întreținută de mafia PSD-ALDE, după preluarea puterii de către clanul pușcăriașului de azi, Liviu Dragnea. Este, după opinia mea, o emisiunea împotriva intereselor statului și ale cetățeanului, anti-europeană, anti-DNA, în care esența demersului publicistic este dezinformarea.

Ionuț Cristache, cules din armata media a lui Dan Voiculescu de către Irina Radu, numită de PSD  la conducerea TVR în 2016, este supranumit ”sărmăluță” pentru că, potrivit presei, pe când dezinforma la Antena 3, s-ar fi dat drept consilier al primarului Onțanu și ar fi cerșit mai multe cantități de sarmale, de la mai multe restaurante, pentru sărbătoarea de 1 Decembrie, fapt care ar fi atras atenția și intervenția Poliției Locale Sector 2.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate