marți, august 16, 2022
AcasăAgenda ZileiŞase români de pe vasul Diamond Princess vor fi repatriaţi. Virusul se...

Şase români de pe vasul Diamond Princess vor fi repatriaţi. Virusul se răspândește agresiv

Şase cetăţeni români de pe vasul „Diamond Princess” vor fi repatriaţi mâine cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale, au anunțat oficialii Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Toţi cei şase cetăţeni români de pe vasul de croazieră care şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară au fost îmbarcaţi la bordul aeronavei puse la dispoziţie, în cadrul mecanismului european de protecţie civilă, de către guvernul italian. Anterior îmbarcării, aceştia au fost testaţi de către echipa medicală mobilă, rezultatele testărilor fiind negative pentru infecţia cu COVID-19 (coronavirus).

Aeronava a decolat de la Tokyo şi va ateriza în cursul nopţii la Berlin, de unde cetăţenii români vor fi preluaţi de către o aeronavă pusă la dispoziţie de către Ministerul Apărării Naţionale. Conform datelor disponibile la acest moment, cetăţenii români urmează să aterizeze la Bucureşti sâmbătă dimineaţă.

Cu privire la cei doi cetăţeni români infectaţi cu COVID-19, MAE menţionează că aceştia sunt în continuare spitalizaţi în Japonia, iar starea acestora de sănătate este bună. Ambasada României la Tokyo este în legătură cu cei doi cetăţeni români spitalizaţi, cât şi cu ceilalţi nouă cetăţeni români, membri ai echipajului, care au decis să rămână pe vasul de croazieră. 

Coronavirusul se răspândește și mai mult 

Trei persoane au fost testate pozitiv cu coronavirus în Italia, în regiunea nordică Lombardia, acestea fiind primele cazuri de contaminare locală cu boala potenţial letală înregistrate în această ţară.

Autorităţile au solicitat locuitorilor localităţilor nordice Codogno şi Castiglione d’Adda să rămână în spaţii închise şi să evite adunările sociale.

De asemenea, autorităţile israeliene au confirmat primul caz de infectare cu noul coronavirus la o pasageră care s-a aflat în carantină pe vasul de croazieră Diamond Princess înainte de a fi repatriată în această săptămână în Israel.

Mai mult, virusul s-a răspândit în mai multe oraşe iraniene, inclusiv în capitala Teheran, în timp ce Libanul a confirmat primul caz de infectare din această ţară, fiind vorba despre o persoană venită din Iran. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate