Scandalul avionelor la sol ia o amplare fără precedent, astfel că tot mai mulți oameni politici condamnă acțiunile de care este acuzat ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.
Ultimul care a condamnat acțiunile lui Răzvan Cuc este preşedintele USR Dan Barna care spune că este inacceptabil ca un ministru să solicite Companiei TAROM să nu mai zboare avioanele în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură pentru că vrea să ţină câţiva parlamentari la ei acasă.
„În cele din urmă, în ziua respectivă avioanele au zburat, parlamentarii au ajuns la vot, dar este o dovadă foarte clară că doamna Dăncilă, guvernarea PSD şi tot acest pesedism instituţional de fapt, pentru că aceasta este problema de fond, trebuiau să plece şi trebuie să plece de la conducerea României, pentru că este inacceptabil ca un ministru să solicite să nu mai zboare avioanele pentru că vrea să ţină câţiva parlamentari la ei acasă”, a declarat Dan Barna.
De asemenea, și liderul PNL Ludovic Orban, a declarat potrivit unor reprezentanţi ai TAROM, directoarea companiei, Mădălina Mezei, a fost demisă la începutul acestei săptămâni deoarece ar fi refuzat să ţină la sol aeronavele în ziua moţiunii de cenzură, având în vedere că peste 20 de parlamentari urmau să vină din ţară la Bucureşti.
Scandalul avionelor la sol ia o amplare fără precedent
Mădălina Mezei, fost director general al TAROM, a declarat că ministrul interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a solicitat, cu două zile înainte de votarea moţiunii de cenzură, anularea a cinci zboruri interne şi să identifice parlamentarii care se aflau la bordul aeronavelor respective.
„Domnul ministru m-a chemat la dumnealui în birou cu două zile înainte să-mi spună că trebuie să anulăm nişte curse interne ca să oprim accesul parlamentarilor la votarea moţiunii de cenzură. I-am răspuns că aşa ceva este imposibil pentru că noi nu suntem stăpâni de sclavi, suntem o companie de oameni liberi. Indiferent de ce le-aş fi spus eu piloţilor, nu ar fi făcut niciodată aşa ceva. Evident, eu nu aş fi putut să cer aşa ceva subordonaţilor companiei. Iniţial, era vorba despre cinci zboruri – două curse de Timişoara şi Oradea, Baia Mare, Satu Mare. Domnul ministru mi-a cerut să identific senatorii şi deputaţii care se aflau la bord, i-am arătat, după care mi-a zis că mă contactează a doua zi să-mi spună finalul deciziei dumnealui. Bineînţeles, în acea seară am fost afectată puternic emoţional, m-am gândit cum să fac, cum să-i demontez planul, cum să-i spun că aşa ceva nu e posibil pentru că era vorba despre proiectul TAROM care risca să fie oprit”, a afirmat Mezei.
La rândul său, TAROM a informat că revocarea din funcţia de director general interimar a Mădălinei Mezei s-a făcut în baza unei decizii unanime a Consiliului de Administraţie al companiei, care a constatat nerespectarea contractului de mandat.