marți, decembrie 6, 2022
AcasăAgenda ZileiScandalul Oprea în PSD: „Nu am venit la ciolan, ci la greu,...

Scandalul Oprea în PSD: „Nu am venit la ciolan, ci la greu, să ajut”

Scandalul Oprea în PSD ia o amploare și mai mare după ce mai mulți lideri social democrați au început să se exprime împotriva lui Gabriel Oprea care a ajuns peste noapte vicepreședinte în PSD, cu drept de vot. 

Viorica Dăncilă a afirmat, în noaptea de duminică spre luni, că liderii sindicatelor cu care s-au semnat protocoale de colaborare devin vicepreşedinţi cu drept de vot în Comitetul Executiv al PSD.

„Aşa cum am rămas doar şase în picioare din cei 25 de semnatari ai scrisorii prin care îi solicitam domnului Dragnea să se retragă de la conducerea PSD, pentru că începuse să ne facă foarte mult rău şi, în primul rând, românilor, cu toate pedepsele pe care le-am primit fiecare în parte, aşa şi acum vreau să mă delimitez printre primii în mod public faţă de nesocotirea opiniei majorităţii covârşitoare a românilor şi a colegilor din partid prin impunerea intrării în CEx, fără votul explicit al nostru, a unor persoane, pe motiv că acum nu mai conduc partide ci… sindicate”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

În cadrul CEx a fost supusă votului colaborarea cu o serie de sindicate, fără să fie citit numele preşedinţilor acelor structuri şi fără să se menţioneze că acele persoane vor deveni automat vicepreşedinţi ai partidului.

„Resping ferm ideea că aş fi ştiut aşa ceva, că aş fi fost de acord! Eram în primul rând la CEx, în campania electorală, când ni s-a cerut votul pentru colaborarea cu câteva sindicate. Propunere votată în unanimitate. Nu s-a citit numele preşedinţilor acelor sindicate – unele de care nu am auzit în viaţa mea, nu s-a precizat că devin automat vicepreşedinţi ai PSD şi ca au drept de vot în BPN şi CEx, ca şi cum ar fi fost votaţi în Congres de către delegaţii din toata ţara”, a explicat Gabriela Firea.

În opinia sa, PSD nu se poate reforma şi nu poate relua legătura cu simpatizanţii săi printr-o minciună.

„Pentru copiii acestei ţări care merită mai mult de la politicieni îmi voi asuma toate riscurile, consecinţele şi nu voi accepta compromisuri. Greşelile şi compromisurile i-au determinat pe români să aleagă într-un număr atât de mare răul cel mai mic. Mă doare, dar îi înţeleg perfect!  Sunt dezamăgită că începem analiza prăbuşirii noastre cu un astfel de gest sfidător. Nu ne putem reforma şi relua legătura cu simpatizanţii noştri printr-o minciună. Aud că şi alte persoane controversate se lipesc acum, în înghesuială şi nebăgare de seamă, de noi. Probabil vor să ne îngroape definitiv! Mă delimitez categoric! PSD nu este partidul pe persoană fizică al nimănui! Doamne, chiar vreţi să ieşim pe uşa din dos a istoriei?”, a încheiat ea.

Scandalul Gabriel Oprea în PSD: Fifor o atacă pe Viorica Dăncilă

Mâna dreaptă a Vioricăi Dăncilă, Mihai Fifor spune că reconstrucţia formaţiunii nu poate începe cu oameni care nu mai au nimic de a face cu ceea ce ar trebui să devină acest partid, precizând că este nevoie de o garnitură politică nouă.

„Gabi Firea are perfectă dreptate! Nu putem începe reconstrucţia PSD cu oameni care nu mai au nimic de a face cu ceea ce ar trebui sa devină acest partid. Ar fi o contradicţie cu termenul de reformare. PSD nu îşi mai permite să îşi dezamăgească la nesfârşit electoratul. Trebuie să începem să promovăm o garnitură politică nouă, care să ofere o perspectivă credibilă, cu adevărat promiţătoare. Nu sunt împotriva venirii sau revenirii unor oameni din afara partidului. Trebuie să fim deschişi către cei care pot aduce un plus PSD. Cred că e nevoie, mai mult ca oricând, de o analiză profundă şi onestă, de consultare şi de dialog colegial, la toate nivelurile din partid şi acesta trebuie să fie motorul relansării PSD”, a scris Fifor pe Facebook.

Gabriel Oprea: „Nu am venit la ciolan, ci la greu, să ajut”

Pe de altă parte, Gabriel Oprea, fost preşedinte UNPR, care a precizat că apartenenţa sa la formaţiunea social-democrată este una firească.

„Apartenenţa mea la Partidul Social Democrat este una firească. Am fost invitat să revin în PSD, iar dorinţa mea este să sprijin militarii şi poliţiştii, din orice perspectivă. Nu am venit la ciolan, am venit la greu, să ajut şi cred că trebuie să fim uniţi pentru a fi puternici, să construim, să întărim, să strângem rândurile, nu să distrugem. Cred că Partidul Social Democrat are nevoie acum de unitate, are nevoie să-şi adune forţele şi să se pregătească temeinic pentru a câştiga alegerile importante de anul viitor. Pentru aceasta, cei din PSD au nevoie să înţeleagă cu adevărat ce i s-a întâmplat partidului în ultimii ani şi să pună capăt dezbinării”, a scris Gabriel Oprea pe Facebook.

Scandalul nu vine deloc bine pentru Viorica Dăncilă care tocmai a pierdut alegerile prezidențiale la un scor zdrobitor, în fața lui Klaus Iohannis care a fost ales președintele României pentru a doua oară. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate