vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiCSAT va discuta rectificarea bugetară de pe acest an

CSAT va discuta rectificarea bugetară de pe acest an

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte miercuri, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis, pe ordinea de zi a şedinţei figurând propunerile pentru rectificarea bugetară, avizarea numirii noului şef al Statului Major al Apărării, precum şi obiectivele României la reuniunea NATO, care va avea loc în decembrie la Londra, potrivit Administrației Prezidențiale.

Pe agendă figurează subiecte referitoare la:

  • obiectivele României la Reuniunea aniversară a şefilor de stat şi de guvern din NATO (Londra, 3 – 4 decembrie),
  • planul de întrebuinţare a Forţelor Armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2020,
  • propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pe anul 2019,
  • programul de activitate al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru anul 2020,
  • avizarea numirii în funcţia de şef al Statului Major al Apărării. 

De asemenea, în cadrul şedinţei CSAT vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale, arată Administraţia Prezidenţială.

Este prima şedinţă a Consiliului la care participă membri ai Cabinetului Orban. Membrii CSAT sunt: preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul de Interne, Marcel Vela, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, directorul SRI, Eduard Hellvig, directorul SIE, Gabriel Vlase, consilierul prezidenţial Ion Oprişor, consilierul de stat Mihai Şomordolea şi şeful Statului Major al Apărării.

Referitor la rectificarea bugetară, care ar urma să fie adoptată în această săptămână de Guvern, preşedintele Klaus Iohannis a avut luni o întâlnire cu premierul Ludovic Orban şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la Palatul Cotroceni, potrivit unor surse politice. Premierul Ludovic Orban a declarat că în cursul zilei de luni Ministerul de Finanţe finalizează proiectul privind rectificarea bugetară. Ultima şedinţă a CSAT a avut loc pe 30 iulie. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate