luni, iunie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiȘcoala online se dezvoltă în așteptarea unui eventual al doilea val de...

Școala online se dezvoltă în așteptarea unui eventual al doilea val de epidemie

Guvernul se pregăteşte să sprijine cu echipamentele necesare școala online pentru elevi, în eventualitatea unui nou val epidemiologic în această toamnă, a declarat deputatul PNL Florica Cherecheş. 

„Guvernul caută soluţii pentru dezvoltarea cursurilor online în eventualitatea declanşării unui nou val epidemiologic în această toamnă. Astfel, obiectivul Ministerului Educaţiei este să asigure echipamentele necesare şi conexiune la internet, pentru elevii care nu deţin un dispozitiv la acest moment, în cazul în care vor fi nevoiţi să înveţe, în continuare, de acasă. Pe de altă parte, acum se pregătesc şi cursuri de formare a cadrelor didactice pentru ca predarea online să fie mai eficientă”, a precizat Florica Cherecheş, vicepreşedinte al Comisiei pentru Învăţământ a Camerei Deputaţilor.

Este importantă atât sănătatea elevilor, cât şi continuarea studiilor, motiv pentru care, în perioada următoare, Guvernul va veni cu un plan de reguli pentru elevi şi profesori care să vizeze şi metode de formare la distanţă pentru cele două categorii.

„Trebuie să fim pregătiţi ca din toamnă să desfăşurăm un învăţământ online, astfel încât să putem evita situaţia de acum. Este important ca şi pentru unităţile de învăţământ particulare să se găsească soluţii de sprijinire, ca şi pentru învăţământul de stat, în contextul epidemiologic din ţara noastră”, a menţionat Cherecheş.

Potrivit deputatului, pe termen scurt, Guvernul a decis să continue acordarea a 75% din salariu pentru părinţii care stau acasă cu copiii lor şi după data de 15 mai, pe toată perioada suspendării activităţii în şcoli. Pentru perioada de vară, se caută soluţii ca anumite servicii pentru îngrijirea copiilor, cum ar fi creşele, programele after-school sau diverse alte activităţi educaţionale să se poată desfăşura cu un număr redus de copii şi cu respectarea unor proceduri stricte care previn îmbolnăvirea cu noul coronavirus, astfel încât de ele să beneficieze părinţii care au nevoie. 

În momentul de față, peste 250.000 de elevi nu au acces la un calculator, iar pentru aceștia va fi aproape imposibil să susțină cursurile. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate