vineri, martie 29, 2024
AcasăAgenda ZileiExterneSecretarul american al apărării: 20 de țări anunță noi pachete de asistență...

Secretarul american al apărării: 20 de țări anunță noi pachete de asistență în materie de securitate pentru Ucraina

Douăzeci de țări au anunțat noi pachete de asistență de securitate pentru Ucraina în timpul unei întâlniri cu aliații care vizează coordonarea armelor pentru Kiev, a declarat secretarul american al apărării, Lloyd Austin, la încheierea celei de-a doua reuniuni a Grupului de Contact pentru Ucraina, potrivit CNN.

Printre țările care au anunțat noi pachete de securitate s-au numărat Italia, Danemarca, Grecia, Norvegia și Polonia, a declarat Austin într-o conferință de presă la încheierea întâlnirii virtuale.

Sprijinul include „donarea de muniție de artilerie necesară, sisteme de apărare de coastă și tancuri și alte vehicule blindate”, a spus el.

Danemarca a fost de acord să ofere un lansator de harpon și rachete pentru „a ajuta Ucraina să-și apere coasta”, a spus el.

De asemenea, Republica Cehă a fost de acord să trimită „sprijin substanțial” Kievului, inclusiv „o donație recentă de elicoptere de atac, tancuri și sisteme de rachete”.

„Alții au venit cu noi angajamente pentru antrenarea forțelor armate ale Ucrainei și susținerea sistemelor sale militare”, a adăugat Austin.

„Toată lumea de aici înțelege miza acestui război”, a spus Lloyd Austin.

47 de țări au participat la cea de-a doua întâlnire a Gupului de Contact, a spus șeful statului major al SUA, generalul Mark Milley.

Austin va găzdui cea de-a treia întâlnire a Grupului de Contact pentru Ucraina la Bruxelles pe 15 iunie, când se va desfășura și reuniunea miniștrior Apărării din statele NATO.

„Nu va fi un eveniment al NATO, dar vrem să menținem ritmul acestor întâlniri și am vrut să mă folosesc de vizita în Europa pentru a ne asigura că facem acest lucru”, a mai spus Austin.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate