vineri, septembrie 22, 2023
AcasăAgenda ZileiȘeful KGB din Belarus, Ivan Tertel, susține că Roman Protasevich este terorist,...

Șeful KGB din Belarus, Ivan Tertel, susține că Roman Protasevich este terorist, care ar fi făcut parte din batalionul Azov

Ivan Tertel, șeful KGB (Comitetul Securității Statului din Belarus), a declarat că jurnalistul Roman Protasevich, este terorist și ar fi participat la evenimente sângeroase în nordul Ucrainei, soldate cu decese în rândul civililor – potrivit agenției oficiale de știri bieloruse, BelTA.

”Investigațiile cu privire la Roman Protasevich sunt în curs”, a spus șeful KGB, care încearcă să dovedească faptul că nu șeful său suprem, Lukașenko, este teroristul, ci jurnalistul Protasevich.

”Este incontestabil că această persoană respectă pe deplin definiția termenului de terorist, de mercenar, participant la evenimente sângeroase (ca parte a batalionului Azov) asociate cu atrocitățile și uciderile de civili din sud-estul Ucrainei. Iar acestea nu sunt doar datele noastre rezultate doar din anchetă, ci și faptele prezentate în mass-media cu mărturisirile personale ale lui Protasevici, care sunt disponibile pe scară largă. El a fost, de asemenea, oraganizatorul și coordonatorul unor revolte care au pus în pericol viața și sănătatea cetățenilor obișnuiți și a organelor de aplicare a legii. El este și șeful unuia dintre canalele de internet” – a mai spus președintele KGB, Ivan Tertel.

El susține că Protasevich ar fi primit garanții de imunitate, pentru ”crimele comise”, din partea ”stăpânilor săi” din Lituania, Polonia, Ucraina și alte state occidentale ale căror interese ar fi clare, astăzi, pentru KGB.

„Temerile lor cu privire la cooperarea activă a lui Protasevici cu ancheta sunt de asemenea destul de clare. Acum el depune mărturie despre sponsorii activităților subversive împotriva Belarusului, mecanismele acțiunilor sale, despre serviciile speciale, politicienii și organizațiile din spatele lor. Vă promit că vom oferi informații detaliate despre aceste aspecte în viitorul apropiat „, a declarat el.

Șeful torționarilor din serviciile secrete a mai spus că deși ”forțele externe” mizează pe slăbirea vigilenței din partea organelor din Belarus, pentru a-și duce la îndeplinire obiectivele geopolitice, ei vor veghea neabătut și vor apăra interesele naționale ale dictatorului.

„Știm sigur că, după ce ne-am aflat într-o situație în care, doar datorită voinței puternice a liderului țării, forțele externe nu și-au atins obiectivele geopolitice, deși au investit uriașe resurse pentru asta, cercurile interesate din statele occidentale și serviciile lor speciale se bazează pe faptul că peste două săptămâni, o lună, o jumătate de an, sau poate într-un an, ne vom mai relaxa, vom pierde vigilența și vor avea o altă șansă de a ne lovi și a ne transforma țara. Le vor fi înșelate așteptările. Cei care dezlănțuie această orgie trebuie să înțeleagă că, în ciuda tuturor, vom apăra ferm și consecvent, fără compromisuri, interesele noastre naționale” – a declarat kgb-istul șef al dictatorului Lukașenko, potrivit agenției oficiale de știri a Belarus, BelTA.

 

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate