marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiTASS: Lukașenko amenință Occidentul cu începerea celui de-al Treilea Război Mondial

TASS: Lukașenko amenință Occidentul cu începerea celui de-al Treilea Război Mondial

Președintele belarus Alexandr Lukașenko a amenințat cu posibila izbucnire a unui al treilea război mondial în cazul în care în Belarus va avea loc un conflict armat, informează TASS citând agenția bielorusă de știri, Belta.

Lukașenko a cerut puterilor străine să pună capăt eforturilor de destabilizare a situației din Belarus.

„Fac apel la întreaga comunitate globală: nu are niciun sens să agităm lucrurile în Belarus”, a declarat Lukașenko, în timpul întâlnirii sale cu parlamentarii și cu membrii Comisiei constituționale și ai agențiilor guvernamentale, potrivit agenției Belta.

„Nu suntem o țară mare, dar vom oferi un răspuns pe măsură. În lume au existat precedente similare în trecut”, a menționat el. „Amintiți-vă că Belarusul este centrul Europei înainte de a recurge la orice mișcare pripită și prost gândită.”

Dacă va izbucni un conflict aici, va însemna un alt război mondial”, a declarat Lukașenko, citat de Belta, potrivit agenției ruse de știri TASS.

Lukașenko a adăugat că, în cazul unei agresiuni externe, Belarusul, deși nu se bazează pe victorie, are o forță militară care ar putea să provoace daune ireparabile inamicului său, așa cum este stipulat în doctrina sa de apărare.

„Toate acestea sunt stipulate în documentele militare. Prin urmare, gândiți-vă bine înainte de a [începe] să agitați săbiile la granițele noastre”, a avertizat Lukașenko.

Dictatorul Lukașenko a ordonat, duminică, deturnarea unei aeronave internaționale de pasageri, sub pretextul existenței unei bombe la bord, pentru a-l aresta pe unul dintre criticii săi, aflat printre pasageri, jurnalistul de 26 de ani Roman Protasevich și pe partenera acestuia, Sofia Sapega.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate