duminică, martie 3, 2024
AcasăAgenda ZileiLiberalii vor sesiune parlamentară extraordinară

Liberalii vor sesiune parlamentară extraordinară

Liberalii au depus la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor solicitarea de convocare a unei sesiuni parlamentare extraordinare în perioada 28 – 31 ianuarie, a anunțat Raluca Turcan. 

Potrivit ei, solicitarea a fost semnată de 114 parlamentari PNL şi ai USR, PMP şi neafiliaţi aparţinând Pro România, în condiţiile în care pentru convocarea sesiunii extraordinare sunt necesare 110 semnături, adică de la o treime din numărul deputaţilor. 

„114 de deputaţi ai Partidului Naţional Liberal şi ai celorlalte partide de opoziţie USR, PMP şi neafiliaţi aparţinând Pro România au semnat pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului. Domnii Dragnea şi Tăriceanu, plecaţi în vacanţe, nu au răspuns solicitării PNL de a convoca Parlamentul în sesiune extraordinară. Astăzi, am depus solicitarea şi lista de semnături cu mai mult de 1/3 dintre deputaţi pentru convocarea, de urgenţă, a unei sesiuni extraordinare”, a afirmat liderul PNL, la Parlament. 

Ordinea de zi pentru sesiunea extraordinară solicitată cuprinde respingerea Ordonanţei „lăcomiei PSD-ALDE”, ordonanţa care a aruncat în aer cursul leu/euro, care sărăceşte populaţia, blochează creditarea şi alungă investitorii, abrogarea Legii privind recursul compensatoriu, dezbaterea şi adoptarea bugetului de stat şi al asigurărilor sociale pe 2019. 

„Preşedintele Camerei Deputaţilor este obligat să convoace o sesiune extraordinară atunci când cel puţin o treime din numărul deputaţilor solicită acest lucru. Parlamentul trebuie să iasă din vacanţă şi să ofere soluţii la Legea recursului compensatoriu care, prin eliberarea a 14.000 de deţinuţi, a creat un haos în toată ţara. Nu este săptămână în care să nu auzim de un incident major în care să fie implicat un deţinut care a fost eliberat de prevederile acestei legi. De asemenea, trebuie să stopeze efectele OUG lăcomiei lui Dragnea-Vâlcov-Teodorovici-Dăncilă care a împins cursul euro la cel mai mare nivel din istorie, a adus sistemul energetic în colaps, a îngenuncheat băncile româneşti prin taxe suplimentare, a stopat orice investiţie a operatorilor de comunicaţii şi va produce scumpiri în lanţ pentru populaţie la toate facturile”, a afirmat Turcan.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate