marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiCCR amână nepermis decizia asupra sesizării lui Florin Iordache

CCR amână nepermis decizia asupra sesizării lui Florin Iordache

Curtea Constituţională a României a amânat pentru 20 mai decizia asupra sesizării privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie.

CCR a dezbătut, pe 10 aprilie, sesizarea formulată de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache. Pe atunci, fostul ministru al Justiției acuza că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a refuzat să constituie completuri specializate, aşa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.  

Ieri, Cristina Tarcea afirma, într-o scrisoare deschisă, că numai în Austria există o instanță specializată pentru faptele de corupție. Iar, mai înainte de aceasta, președinta ÎCCJ, afirma că Florin Iordache a formulat sesizarea în cazul completurilor specializate cu încălcarea voinţei Curţii Constituţionale.  

CCR stabilise anterior, pe această temă, că în cazul funcţiei de prim-ministru, că atribuţiile constituţionale nu pot fi delegate. În ultimii 15 ani au fost soluţionate de Instanţa supremă 170 de dosare care intră sub incidenţa legii privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. 

PNL atac la CCR

„Înainte de a da verdictul pe solicitarea lui Florin Iordache, Curtea Constituțională ar trebui să constate neconstituționalitatea acestui demers tipic de ”slugă”! În acest moment este tot mai clar pentru toată lumea că o grupare din PSD a acționat constant în afara legii fundamentale”, a declarat Raluca Turcan.

Liberala spune că PNL a demonstrat, prin demersurile la CCR, că Florin Iordache nu avea nicio atribuție constituțională în a sesiza Curtea pentru a-l salva pe Dragnea. 

„Dragnea, Iordache, Nicolicea, Nicolae sunt siluitorii Constituției de 2 ani și jumătate. Ar fi o eroare cruntă ca astăzi CCR să se pronunțe fără a lua în calcul solicitarea PNL de lipsă de atribuții a lui Florin Iordache de a sesiza Curtea Constituțională ca să-i albească dosarul lui Dragnea! Loialitatea judecătorilor trebuie să fie față de popor, nu față de PSD”, a mai afirmat Raluca Turcan. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate