marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiSloganul „O Românie fără hoție” poate fi folosit în continuare chiar dacă...

Sloganul „O Românie fără hoție” poate fi folosit în continuare chiar dacă PSD se simte jignit de el

Sloganul „O Românie fără hoție” poate fi folosit în continuare chiar dacă PSD se simte jignit de el, după ce Biroul Electoral Central a dat câştig de cauză USR PLUS în ceea ce priveşte folosirea sloganului pentru alegerile parlamentare.

„Am câştigat disputa cu PSD la Biroul Electoral Central şi putem folosi în continuare sloganul ‘O Românie fără hoţie’ contestat în judeţul Dâmboviţa. ‘Acest slogan reprezintă în esenţă un îndemn la respectarea legii, care nu produce o vătămare a drepturilor şi intereselor unei persoane sau un prejudiciu de natura morală sau materială’, scrie în motivarea oficială a Biroului Electoral Central. Mai mult de atât nu avem ce să spunem”, au postat cei din USR PLUS pe pagina de Facebook.

Sloganul „O Românie fără hoție”, motiv de ceartă

Conform deciziei publicate pe site-ul BEC, a fost admisă contestaţia formulată de către Alianţa USR PLUS împotriva hotărârii din 12 noiembrie a Biroului Electoral Judeţean Dâmboviţa. Totodată, BEC a anulat Hotărârea BEJ Dâmboviţa, înlăturând astfel interdicţia privind folosirea sloganului „O Românie fără hoţie” în campania electorală.

„Biroul Electoral Central constată că, în speţă, ne aflăm în prezenţa unei exercitări cu bună credinţă a dreptului la libera exprimare, sloganul folosit neputându-se circumscrie noţiunii de material denigrator sau defăimător, astfel cum a reţinut în motivarea sa Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 16 Dâmboviţa”, potrivit deciziei BEC.

USR PLUS anunţa, pe 12 noiembrie, că Biroul Electoral de Circumscripţie Dâmboviţa a admis sesizarea PSD care a cerut interzicerea promovării sloganului „O Românie fără hoţie” al alianţei, pe motiv de defăimare şi, ca urmare, va contesta decizia la Biroul Electoral Central.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate