vineri, martie 29, 2024
AcasăAgenda ZileiDouă spitale din București, sub supravegherea ISU cu privire la securitatea la...

Două spitale din București, sub supravegherea ISU cu privire la securitatea la incendiu

Două spitale din București sunt sub supravegherea ISU cu privire la securitatea la incendiu, unul dintre acestea fiind chiar Maternitatea Giulești, cel în care, în urmă cu 10 ani, a avut loc incendiul în urma căruia 6 bebelusi au murit arși de vii. 
„Am cerut de urgență și am primit situația autorizării de securitate la incendiu a celor 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei. În rezumat, 8 spitale au autorizație de siguranță la incendiu sau nu necesită conform legii o astfel de autorizație (spitalele Colentina, Dr. Cantacuzino, Dr. Stoia, Sf. Ștefan, Dr. Gomoiu, Victor Babeș, Prof. Dr. Obregia și Dr. Gorgos), 9 spitale au proiectul de intervenție avizat, dar nu au încă bani alocați pentru intervenții (e vorba despre spitalele Sf. Maria, Filantropia, Dr. Carol Davilla, Foișor, Nicolae Malaxa, Colțea, Sf. Luca, Prof. Dr. Burghele și Centrul pentru Toxicodependențe Sf. Stelian), iar 2 spitale se află sub supravegherea ISU și urmează să fie mutate (Spitalul Prof. Dr. Dan Theodorescu și Spitalul Prof. Dr. Panait Sîrbu). Vom aloca bani pentru a reglementa situația”, a declarat primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Spitale din București, sub supravegherea ISU sau transformate in unități de suport COVID-19

Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, tocmai anunțat că încă două spitale din Bucureşti – Sfântul Ştefan şi Cantacuzino – vor deveni unităţi suport COVID.

„Am identificat câte un spital în fiecare judeţ. În Bucureşti încă două spitale „Sfântul Ştefan„ şi „Cantacuzino” pe care le operaţionalizăm ca şi suport COVID. Am şi transmis către DSP-uri să facă evaluarea acestor spitale”, a declarat Tătaru, la sediul Ministerului Sănătăţii.

În funcţie de solicitări, se vor face detaşări de personal. „După cum ştiţi, la nivelul celulei de criză de la Ministerul de Interne este acea evaluare a personalului pe care îl avem în cele şase specialităţi care în acest moment sunt în prima linie. În funcţie de solicitările pe care le avem din teritoriu, mobilizăm. În contextul în care este nevoie în judeţele limitrofe se pot face acele detaşări sau chiar la distanţă”, a susţinut Nelu Tătaru.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate