vineri, martie 29, 2024
AcasăAgenda ZileiSocial democrații cer, din nou, eliminarea pensiilor speciale

Social democrații cer, din nou, eliminarea pensiilor speciale

Social democrații cer, din nou, eliminarea pensiilor speciale anunțând că vor propune marţi, în şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, introducerea pe ordinea de zi a proiectului privind eliminarea acestora pentru parlamentari. 

„Despre pensiile speciale ale parlamentarilor, ştiţi că PSD a depus proiectul de lege în Parlament. Am constatat ipocrizia celor din guvernarea de dreapta atunci când ne-am uitat cu atenţie în buget. Dacă şi dumneavoastră veţi face acelaşi efort, veţi vedea că în bugetul Camerei Deputaţilor şi al Senatului sunt prinşi banii pentru pensiile speciale ale parlamentarilor. Păi atunci să se hotărască”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Potrivit lui, PSD va pune pe ordinea de zi acest subiect.

„Când vorbesc serios despre acest subiect şi când nu? Noi solicităm, pentru că mâine dimineaţă este şedinţă de Birouri permanente reunite, să introducă pe ordinea de zi propunerea PSD pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor”, a spus Oprea.

El a adăugat că ar trebui ca Guvernul să aprobe, în următoarea şedinţă, o ordonanţă de urgenţă prin care să se elimine pensiile speciale.

„Dacă tot vorbesc despre pensii speciale, ar trebui să ia documentele, iniţiativa legislativă pe care au avut-o, să o transforme în ordonanţă de urgenţă şi în prima şedinţă de Guvern să procedeze la eliminarea pensiilor speciale. Dacă nu fac acest lucru, este demagogie şi atunci nu mai au voie să vorbească despre acest subiect”, a afirmat Oprea.

Eliminarea pensiilor speciale

Eliminarea pensiilor speciale s-a dovedit, în ultimele luni, a fi un joc extrem de ieftin și politicienist din partea parlamentarilor români, indiferent de culoare, pentru că toți politicienii știu că acestea nu vor trece de Curtea Constituțională care este condusă tot de PSD.

Chiar dacă va trece de Parlament, aceasta va fi blocata la CCR, apoi cei din PSD se vor putea lăuda cu faptul că ei au încercat să le taie, dar magistrații CCR s-au opus.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate