marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiSorin Cîmpeanu: Referința pentru funcționarea școlilor să fie ziua în care rata...

Sorin Cîmpeanu: Referința pentru funcționarea școlilor să fie ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că astăzi va modifica ordinul comun de ministru Educație-Sănătate, în sensul în care data de referință, în baza căreia să se decidă prezența fizică nediferențiată în școli, să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie.

”Conform ordinului comun al ministrului educației și ministrului sănătății, școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente (Art. 2, alin. 3), constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul sănătății, apreciind înțelegerea Ministerului Sănătății pentru importanța școlii, luni, 17 mai vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educație-Sănătate, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie. Toate celelalte prevederi cunoscute rămân în vigoare. În acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie, pe baza acordului între ISJ/ISMB și DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU”, a anunțat ministrul Cîmpeanu, pe pagina sa de Facebook.

El a mai spus că dorește ca ca ordinul comun de modificare să fie semnat și publicat în Monitorul Oficial luni, 17 mai, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la școala.

”Insistăm în continuare pe respectarea riguroasa a măsurilor de protecție sanitară în interiorul școlilor” – a mai spus el.
Conform deciziei anunțate vineri de ministrul Cîmpeanu, în săptămâna 17-21 mai merg la școală toți elevii din 2.527 de localități în care rata de infectare este sub 1 la mie.  Sunt peste 2,6 milioane de elevi în această situație (90%).
În celelalte 654 localități, în care rata de infectare este mai mare de 1 la mie, școlile vor rămâne în online (scenariul galben). Sunt vizați elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a. Este vorba despre 300.000 elevi, reprezentând 10% din numărul total.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate