marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiPredoiu: starea de siguranţă a cetăţenilor nu este de discutat şi de...

Predoiu: starea de siguranţă a cetăţenilor nu este de discutat şi de negociat

Starea de siguranţă a cetăţenilor nu este de discutat şi de negociat, a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, după adoptarea în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a proiectului de abrogare a recursului compensatoriu.

„În primul rând, vrem să creştem numărul de locuri de detenţie şi, mai ales, să îmbunătăţim calitatea lor, să facem o evidenţă clară a acelor spaţii care nu prezintă condiţii decente de detenţie şi să intervenim asupra lor. Este nevoie de un management mult mai aplicat în sistemul penitenciar cu privire la remedierea acestor condiţii de detenţie. În al doilea rând, să punem pe picioare sistemul de probaţiune, care, la ora aceasta, este mai mult formal decât efectiv, nu este eficient. Starea de siguranţă a cetăţenilor nu este de discutat şi de negociat”, a afirmat Predoiu, la Palatul Parlamentului.

Potrivit lui, nu au existat discuții în contradictoriu cu premierul Ludovic Orban pe tema abrogării recursului compensatoriu.

„Nu era niciun motiv de discuţie în contradictoriu, pentru simplul fapt că noi nu am susţinut lucruri diferite. Întotdeauna noi (…) am spus că vom aplica acest program de guvernare. Nu ştiu de ce s-a speculat această chestiune, poate pentru faptul că eu am subliniat reticenţa mea faţă de o ordonanţă de urgenţă, dar asta a fost ca urmare a unei întrebări a presei. Întotdeauna am spus că prefer o lege adoptată în Parlament, aşa a spus şi premierul întotdeauna şi la învestitură şi după. Susţin abrogarea recursului compensatoriu printr-o lege, asta am spus şi astăzi, asta am spus şi ieri, asta am spus acum o lună de zile, aici”, a mai spus Predoiu.

Legat de brăţările electronice, ministrul crede că acolo trebuie mai multe investiţii, pentru că sistemul acesta nu este chiar atât de simplu, necesită fonduri.

„Acum atenţia mea se îndreaptă către managementul din sistemul naţional al penitenciarelor, pentru că eu cred că trebuie să facem mai mult decât să se aplice prevederile unei legi, trebuie să facem lucrări de îmbunătăţire, să avem un management eficient, o situaţie foarte clară a spaţiilor care nu sunt decente”, a mai spus ministrul Justiției.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate