sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAgenda ZileiSTS reinventează roata, descoperă Share Location și se laudă cu asta

STS reinventează roata, descoperă Share Location și se laudă cu asta

STS reinventează roata, descoperă Share Location pe care-l folosește Google de ani de zile și se laudă cu faptul că au făcut un mare lucru.

Astfel, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a implementat o facilitate suplimentară de localizare care permite, după acceptul apelantului, transmiterea coordonatelor geografice de pe telefonul mobil al acestuia, dacă apelantul dispune de o conexiune de date activă şi de un telefon dotat cu funcţia de localizare. 

Adică face cam ce puteți face deja cu orice telefon smart, prin trimiterea unul link, operațiunea numindu-se „share location”. Această opțiune este disponibilă pe telefoanele mobile de ani buni de zile și este folosită intens.  

„Noua facilitate de localizare 112 prin web este menită să contribuie la îmbunătăţirea informaţiilor privind poziţionarea în teren a apelantului, în situaţiile în care acesta nu poate oferi detalii exacte cu privire la locul în care se află. În acest sens, în vederea obţinerii acceptului pentru determinarea informaţiilor de localizare, operatorul 112, pe timpul procesării apelului de urgenţă, comunică apelantului propunerea de realizare a unei localizări mai precise a acestuia”, potrivit oficialilor din STS. 

Operatorul 112 va reintra în legătură cu apelantul şi îi va transmite acestuia prin SMS un link personalizat pentru geolocalizarea terminalului de pe care s-a efectuat apelul pentru a nu întârzia în niciun fel acordarea unor eventuale sfaturi de specialitate de către dispeceri, după transferarea cazului către agenţiile specializate de intervenţie. 

După activarea conexiunii de date şi a funcţiei de localizare, prin accesarea link-ului primit în SMS de către apelant, coordonatele geografice se vor transmite implicit către Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU), fiind integrate automat în aplicaţiile de procesare a apelurilor de urgenţă. 

„Funcţionarea facilităţii de localizare 112 prin web este dependentă de modelul terminalului mobil, de sistemul de operare al acestuia, de metodele standard de localizare implementate şi configurate în respectivul echipament, de setările privind permisiunile de localizare prin intermediul telefonului mobil de pe care se iniţiază apelul la numărul unic de urgenţă 112, precum şi de nivelul semnalului GPS din zona în care se află apelantul”, mai spun oficialii STS.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate