marți, iunie 28, 2022
AcasăAgenda ZileiFondul de Investiții Locale sau cum scoate Dragnea 10 mld de euro...

Fondul de Investiții Locale sau cum scoate Dragnea 10 mld de euro pe ușa din dos

Fondul de Investiţii Locale, anunţat de Liviu Dragnea, în valoare de 10 miliarde de euro, este instrumentul politic prin care liderul PSD încearcă să scoată banii din buget, pe uşa din dos, pentru a-i folosi netransparent.

„Practic, alocările din acest fond vor fi făcute din “pixul” lui Dragnea fără nici un fel de criterii obiective, iar fondul devine principala unealtă politică de fidelizare a primarilor PSD şi de racolare a celor din opoziţie. Propunerea primarilor de creştere a finanţării per locuitor, faţă de anul trecut, este complet blocată de Comitetul Finanţelor publice locale, iar Dragnea îşi doreşte ca alocările bugetare din impozitul pe venit şi TVA să asigure doar bugete de funcţionare primăriilor”, a declarat liberatul Florin Roman.
Potrivit lui, mișcarea vine după ce 2018 a fost anul în care Dragnea a furat de la primării şi consilii judeţene nu mai puţin de 10 miliarde de euro, bani destinaţi investiţiilor locale.
„Deşi vorbeşte din nou despre descentralizare, pe care a ratat-o, acum Dragnea îşi pune în pixul personal 10 miliarde de euro, centralizând într-o singură mână, a lui, banii pentru aleşii locali, de care are nevoie ca de aer în perspectiva alegerilor”, mai spune deputatul Florin Roman.
PNL solicită transparenţă totală şi criterii clare pentru distribuirea acestor fonduri primarilor, indiferent de culoarea politică.
„În opinia PNL, un asemenea fond ar trebui să susţină decontarea plăţilor de cofinanţare pentru proiectele europene atrase de primării şi consilii judeţene.Prin măsura propusă de Liviu Dragnea se încurajează centralismul şi controlul politic al banilor, se fură din bugetele locale, iar decizia alocării este strict politică şi ţine de un singur om: Liviu Dragnea!”, a mai afirmat liberalul.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate