vineri, mai 24, 2024
AcasăAgenda ZileiExterneSUA expulzează 12 membri ai misiunii diplomatice ruse la ONU, din cauza...

SUA expulzează 12 membri ai misiunii diplomatice ruse la ONU, din cauza problemelor de securitate

Doisprezece membri ai misiunii diplomatice ruse de pe lângă ONU au primit ordin să părăsească SUA până pe 7 martie, a anunţat luni ambasadorul rus la Naţiunile Unite, Vasili Nebenzia, într-o conferinţă de presă, potrivit Reuters.

Ambasadorul rus a spus că Rusia va răspunde la această mișcare, ”pentru că asta e practica diplomatică”.

În timp ce sesiunea extraordinară de urgenţă a Adunării Generale a Naţiunilor Unite consacrate invaziei ruse din Ucraina abia începuse, ambasadorul rus a cerut asistenţei un minut pentru a răspunde la un mesaj telefonic. El a indicat ulterior că tocmai a aflat despre această expulzare notificată de SUA și a descris-o ca fiind o acțiune ”ostilă” și o încălcare a angajamentelor sale în calitate de gazdă a sediului ONU din New York.

Ambasadorul adjunct al SUA la ONU, Richard Mills, a răspuns: „Acei diplomați cărora li s-a cerut să părăsească Statele Unite au fost implicați în activități care nu erau în conformitate cu responsabilitățile și obligațiile lor în calitate de diplomați”, potrivit Reuters.

El a mai spus că diplomaților ruși li s-a cerut să plece „pentru a nu dăuna securității naționale a țării gazdă”, adăugând că decizia a fost luată în deplină conformitate cu acordul privind sediul ONU.

Statele Unite și aliații săi au impus deja sancțiuni economice drastice asupra Moscovei pentru atacul său asupra Ucrainei – cel mai mare atac asupra unui stat european de la cel de-al Doilea Război Mondial – și au decis să intensifice asistența militară și de altă natură pentru Ucraina.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate