miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiTabloul lui Picasso, o farsă ieftină a unor regizori belgieni

Tabloul lui Picasso, o farsă ieftină a unor regizori belgieni

Tabloul de Picasso despre care scriam, ieri, că a fost găsit de Mira Feticu, o româncă stabilită în Olanda, este o farsă ieftină a unor regizori belgieni. Românca anunţa sâmbătă că a găsit într-o pădure din judeţul Tulcea tabloul lui Picasso, numit Cap de Arlechin, după ce a primit indicii printr-o scrisoare anonimă.

Aceasta a revenit la câteva ore și a anunțat că a fost o farsă pusă la punct de doi producători de teatru din Belgia care s-au inspirat dintr-o piesă de teatru lansătă la Anvers.

Cel mai probabil cei doi regizori au dorit să își facă reclamă pentru piesa de teatru și au căutat creduli care să promoveze farsa, numai că în acest proces au implicat și autoritățile române care au fost puse pe jar după veste.  

Cei doi regizori au îngropat la sfârşitul lunii o copie a picturii Cap de Arlechin în apropiere de Tulcea, apoi au trimis scrisori anonime în care anunţau unde este o pictură celebră, furată împreună cu alte capodopere acum şapte ani de hoţi români de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, potrivit Digi24.

Așa se face că, scrisorile au ajuns la trei adrese din Olanda şi trei din România, dar numai românca şi un prieten de-al ei au crezut. Aceasta chiar povestea cum a ajuns la copac urmînd indicațiile și a scormonit pământul cu mâinile și apoi cu un băț până a simțit plastic. Când a scos obiectul a descoperit că era pictura Cap de Arlechin. 

Românca părea victima perfectă pentru că aceasta a și scris o carte despre jaful pus la cale de banda de hoţi români. După ce s-a descoperit pictura, iar știrea a făcut înconjurul lumii, regizorii care au pus la care farsa ieftină şi-au anunţat printr-un e-mail victimele. Aceștia le spuneau că farsa este inspirată din piesa de teatru „Copia adevărată” care a avut premiera joi la Anvers. Piesa este despre un falsificator de tablouri care a fost prins în 2004.

Un tablou semnat de Picasso, găsit

„DIICOT investighează împrejurările în care un tablou semnat Picasso, valorând aproximativ 800.000 de euro, a fost găsit sâmbătă seara, pe raza judeţului Tulcea. Tabloul, care face parte dintr-un lot de 7 opere sustrase în anul 2012 dintr-un muzeu olandez, se află în custodia autorităţilor române şi urmează să fie expertizat”, a anunțat, ieri, DIICOT.

Descoperirea era cu atât mai importantă cu cât tabloul făcea parte dintr-o serie de tablouri furate acum 6 ani, tablouri ce valorează pentru 20 de milioane de euro. Feticu a anunţat sâmbătă că găsit unul dintre tablourile furate în 2012 din Muzeul Kunsthal din Rotterdam după ce în urmă cu zece zile a primit o scrisoare care conţinea date despre locul în care este ascunsă lucrarea. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate