marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiȚara arde și Ciolacu vrea testare la intrare în restaurante

Țara arde și Ciolacu vrea testare la intrare în restaurante

În timp ce România nu știe cum va ieși din al treilea val pandemic, liderul PSD, Marcel Ciolacu, vrea testarea angajaţilor sau a celor care vor să intre în restaurante, teatre sau muzee. 

Acesta susţine renunţarea la restricţii „fără logică”, precum închiderea magazinelor la ora 18,00.

„Retrageţi măsurile aberante, testaţi pentru normalitate! Renunţaţi la restricţiile fără logică, precum închiderea magazinelor la ora 18.00! Aceasta este condiţia obligatorie pentru orice dialog cu Guvernul despre preluarea controlului pandemiei. Fiindcă noi avem soluţii eficiente, voi ştiţi doar să provocaţi haos şi tensiune socială”, a scris liderul social democrat, pe Facebook.

El propune trei măsuri prin care să fie încurajată testarea:

– deducerea din impozit a costului testelor rapide achiziţionate de orice companie din ţară pentru testarea regulată a angajaţilor;
– redeschiderea restaurantelor, teatrelor sau muzeelor, cu intrarea doar după test rapid negativ, iar costurile cu testarea să fie decontate;
– testarea prin sondaj a profesorilor şi elevilor suspecţi sau a contacţilor lor pentru a păstra şcolile deschise şi în cazul apariţiei unor infectări în sălile de clasă.

„Despre asemenea măsuri cu impact concret putem discuta dacă aţi avea un dram de raţiune! Înainte, însă, anulaţi aceste restricţii care fac oamenilor mai mult rău decât bine. Şi, mai presus de orice, încetaţi să-i mai jigniţi şi ameninţaţi pe românii care protestează când voi, de la Voiculescu la Turcan, sunteţi primii care nu respectaţi regulile elementare anti-COVID”, a mai scris Ciolacu.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate